2019-02-20 19:50


10 mituri despre răceală

 |  17:09
10 mituri despre răceală
Transpiraţie abundentă

Fiecă cineva a făcut-o personal sau nu, se ştie deja de existenţa acestui tip detratament în caz de răceală: pentru a te vindeca mai repede, este necesar sătranspiri cât mai mult. După câte se pare însă, transpiraţia abundentă nu estede nici un folos, fiind doar un mit - singurul său beneficiu ar fi acela de amai uşura simptomele bolii.

Vaccinuri periculoase

Unalt mit legat de răceală este acela al vaccinurilor periculoase care, în loc săte protejeze, te îmbolnăvesc. Acest mit derivă din faptul că mulţi oameni suntde părere că vaccinurile conţin o versiune mai puţin agresivă a virsuluigripal. În realitate însă, vaccinul nu conţine decât anumite părţi din acesta.

Sistem imunitar slăbit

Unsistem imunitar slăbit nu măreşte riscurile de a te procopsi cu o răceală.Studiile au demonstrat că această concepţie este doar un mit, întrucât atâtoamenii sănătoşi, cât şi cei bolnavi (deci, cu un sistem imunitar slăbit)prezintă acelaşi grad de risc de îmbolnăvire.

Vitamina C

Unmit pe care îl credem cu toţii este acela al vitaminei C şi al zincului care neferesc de răceli şi eventual ne şi ajută să ne vindecăm mai repede. Deşi, îngeneral, este o idee bună să iei suplimente de vitamine şi minerale, acestea nuau nici un efect asupra virusului care determină răceală, gripă etc.

Răceală în sezonul rece

Unalt mit extrem de răspândit sugerează că răcelile sunt bolile sezonului rece.Cu toate acestea, se pare că realitatea este cu totul alta: cele mai frecventerăceli apar primăvara şi toamna! Acest lucru se datorează faptului că, înaceste anotimpuri, virusul este mai activ.

Nu ai voie lapte

Unalt mit de care poate mai toată lumea s-a loviteste acela legat de consumul de lapte pe timp de răceală. Unii oameni sunt de părerecă, dacă bei lapte în acea perioadă, vei avea mai mult mucus şi, prin urmare,te vei vindeca mai greu. Totuşi, acesta nu este decât un alt mit: în realitate,laptele nu influenţează în nici un fel evoluţia răcelii.

Sărut cu viruşi

Unmit foarte cunoscut sugerează că nu ar trebui să săruţi pe nimeni până nu scapide răceală, asta dacă nu cumva nu vrei să îl îmbolnăveşti şi pe celălalt! Înrealitate însă lucrurile nu stau chiar aşa: cantitatea de viruşi de pe buze şidin gură este foarte mică, prin urmare nu este periculoasă. În schimb, fereşte-tede mucusul nazal!

Frigul

De mici ni s-a spus cănu este bine să ieşim din casă cu părul ud sau umed şi că este important să neîmbrăcăm bine ca să nu răcim. Toate aceste sfaturi părinteşti nu sunt, înrealitate, decât nişte mituri: te vei îmbolnăvi, oricât de precaut ai fi, dacăintri în contact direct cu virusul!

Simptomele nu trebuie tratate

Unalt mit legat de răceală sugerează că simptomele acesteia nu trebuie tratate.Într-adevăr, boala îşi va face de cap oricum, însă luând medicamente, vei evitasă dai virusul şi altor persoane, prin strănut, spre exemplu.

Mănâncă puţin

Nuîn ultimul rând, există şi un mit conform căruia alimentele nu fac decât săagraveze răceala, prin urmare, este indicat să mănânci cât mai puţin. De fapt,lucrurile stau cu totul altfel: mâncarea sănătoasă este chiar indicată pe timpde răceală, pentru că ajută organismul să lupte cu boala.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...