2016-12-09 07:52

SPECIAL


2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!

 |  21:00
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!

Pe plajă sau în piaţa publică din Havana, vinul, şampania şi romul curg fără oprire, iar dansatorii fac spectacol. La dominicani, contează culorile hainelor de Revelion, cele mai norocoase fiind verde, roşu, galben şi alb, care aduc bani, succes în toate şi sănătate.

Cuba, călătorie în anii '50

Cocteilurile cu rom alb şi suc de lime sunt chiar mai bune decât mâncărurile în cea mai mare insulă din Caraibe, unde istoria captivantă se împleteşte cu ritmurile de salsa. Revoluţia a deformat timpul şi a transformat Cuba într-o insulă a contrastelor, care vă oferă o călătorie istorică în timp şi cele mai incendiare fieste. În Havana, nu rataţi o călătorie cu o maşină în stilul anilor '50 care vă va conduce la principalele obiective turistice (Muzeul Naţional al Artelor Frumoase, Muzeul Trabucului, Mănăstirea Santa Clara). Trebuie să-i spuneţi şoferului să meargă de-a lungul străzii Malecón, cu vedere la Ocean şi preferata îndrăgostiţilor. Camera Obscura oferă vederi spectaculoase la 360 de grade asupra oraşului Havana printr-o lentilă telescopică situată în vârful unui turn înalt de 35 de metri. Este un loc minunat pentru a lua copiii. Există chiar şi un tur virtual de 10 minute atât în engleză, cât şi în spaniolă, care îi poartă prin monumentele cu arhitectură deosebită. Savuraţi apoi un un cocteil în barul Havana Floridita – locul preferat de întâlnire pentru Ernest Hemingway - şi nu uitaţi de plajele cu nisip mătăsos, de bărcuţele cu pedale şi de catamarane!

Lecţii de dans în Republica Dominicană

Este un tărâm al contrastelor care se mândreşte cu cel mai înalt vârf şi cel mai de jos punct din Caraibe. Santo Domingo, sau „La Capital”, este un fel de New York, un colaj de culturi, o inimă vibrantă care alimentează întreaga ţară. Merită să asistaţi aici la un spectacol de dans în La Guacara Taina, un club aflat într-o peşteră carstică‚ devenit unul dintre cele mai hot din Republica Dominicană. Cei mai buni artişti caraibieni vin la Guacara Taina şi dansează pe ritmuri merengue, salsa, latin reggae, rap spaniol. Dacă deprindeţi repede mişcările puteţi să câştigaţi dreptul de a participa la cursuri unde veţi învăţa mişcările elementare pentru multe stiluri de dans. O întreagă armată de oameni vă stă la dispoziţie pentru cel puţin opt zile de răsfăţ în hotelurile de tip boutique, înconjurate de grădini luxuriante. Camerele au paturi regeşti, jacuzzi şi duşuri care ştiu să facă masaj. Petreceţi o seară la Farul lui Columb, un mausoleu, dar şi un muzeu care conţine o ambarcaţiune din Cuba şi bijuterii columbiene. Este impresionant pe timp de noapte, atunci când laserele creează un spectacol cromatic pe cer.

Crema Afroditei, afrodiziacul vacanţei

De aici puteţi vedea Famagusta, celebrul Oraş Fantomă, cu plajele aurii, zidurile veneţiene şi plantaţiile de lămâi. Înainte de 1974 era vizitat de cei bogaţi şi celebri, precum Liz Taylor, Richard Burton, Raquel Welch şi Brigitte Bardot, dar după invazia turcilor a rămas liniştit, dornic să-şi recapete faima de altădată. Construit la poalele Munţilor Troodos, oraşul Limassol se mândreşte cu istorie fascinantă şi cu o mulţime monumente aflate pe listele patrimoniului mondial UNESCO. În fiecare an, ciprioţii optează pentru un grătar de Crăciun şi de Revelion, deoarece temperaturile sunt, în general, destul de plăcute şi pot atinge 17 grade Celsius. Puteţi merge la schi dimineaţa, iar după-amiaza vă puteţi plimba pe malul Mării Mediterane care se păstrează călduţă şi vă răsfaţă cu briza inconfundabilă. Vizitaţi Castelul Medieval construit de către bizantini, în jurul anului 1000 d.Hr. Se spune că aici Richard Inima de Leu s-ar fi căsătorit cu prinţesa Berengaria de Navarra după ce nava ei a acostat în apropiere, din cauza unei furtuni. Astăzi, este un muzeu medieval şi găzduieşte o colecţie de artefacte, expoziţii de tunuri, sculpturi în lemn, picturi şi costume medievale. Nu rataţi Vechiul Kurion, unul dintre monumentele arheologice magnifice de pe insulă şi Teatrul Kurion care are vedere la golful Episkopi, fiind folosit astăzi pentru spectacole muzicale şi teatrale. Noaptea, mergeţi în Yermasogea, zona unde localnicii şi turiştii se întâlnesc în cluburi şi baruri vibrante. O plimbare prin centrul vechi al oraşului vă conduce spre o comunitate vibrantă plină de magazinaşe ale artiştilor, restaurante cu mese, pivniţe cu vin şi bere, mici terase de unde puteţi admira trecătorii. În Platres - un oraş romantic şi pitoresc de pe versanţii munţilor Troodos - aerul este un pic mai rece decât pe coastă, dar se simte un parfum dulce de ciocolată.  Atelierul este condus John Adams - un nativ din Greenwich care a renunţat la locul de muncă în guvern în favoarea pasiunii sale. Cupele de ciocolată au aroma locală şi nume semnificative: Crema Afroditei conţine şi lăptişor de matcă, considerat un afrodiziac, iar Loukoumia are migdale, ciocolată şi nucă. La intrare au un bol imens cu ciocolată din care puteţi gusta, iar la bar veţi găsi milkshake-uri şi boabe de cafea garnisite cu ciocolată. Veţi avea posibilitatea de a proba delicioasele materii prime şi veţi face propriile batoane de ciocolată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16

Mai multe imagini:
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom

2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom

2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom
2012 - la Ocean sau la Marea Mediterană? GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: marea mediterana, oceanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

16 imigranți, salvați din Marea Mediterană Cel puțin 16 imigranți au murit, iar alți 1.030 au fost salvați în sudul Mării Mediterane în... 05 Dec 2016 | (0)
Londra. Nativii sunt proști Un membru proeruropean al Camerei Lorzilor din Marea Britanie a spus că ţara sa are nevoie de... 20 Noi 2016 | (0)