2016-12-09 19:28

SPECIAL


A început sezonul intoxicaţiilor cu ciuperci

 |  17:28
A început sezonul intoxicaţiilor cu ciuperci

MinisterulSănătăţii recomandă românilor să evite consumul de ciuperci cumpărate "dela colţ de stradă" sau cele culese din pădure, chiar dacă ştiu să ledeosebească pe cele comestibile de cele otrăvitoare, amintind totodatăsimptomele care pot apărea în cazul intoxicaţiilor. "Intoxicaţiile cuperioadă de incubaţie scurtă, cazuri în care simptomele apar în minimum 15minute şi maximum trei ore de la consumul ciupercilor, se manifestă prinscăderea tensiunii arteriale, halucinaţii, tulburări nervoase, salivaţieabundentă, lăcrimare, micşorarea pupilei, dureri abdominale, scăderea pulsului,transpiraţii. Intoxicaţiile cu perioadă de incubaţie lungă, la care simptomeleapar după cel puţin 12 ore de la consumul ciupercilor, se manifestă pringreţuri, vărsături, diaree, tulburări gastrointestinale, icter, hemoragii, tulburărineurologice, encefalopatie, manifestări renale grave, afecţiuni hepatice,hipoglicemie", scriu specialiştii MS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image