2019-01-22 21:22


A murit actriţa Rodica Tapalagă VEZI FILM

 |  17:34
A murit actriţa Rodica Tapalagă VEZI FILM

Actriţa Rodica Tapalagă, în vârstă de 71 deani, a murit în locuinţa sa din Capitală, în urma unei boli care s-a agravat înultimele două luni şi care i-a afectat plămânii şi rinichii.

Bogdan Popescu a declarat, duminică, faptulcă Rodica Tapalagă suferea de colagenoză, boală care s-a agravat în ultimeledouă luni.

Actriţa a fost spitalizată timp de douăsăptămâni, dar boala i-a afectat iremediabil plămânii şi rinichii, iartratamentul nu a mai avut efect, a mai spus Bogdan Popescu.

Trupul actriţei a fost depus la Biserica"Sfinţii Trei Ierarhi - Colţea" din Bucureşti, unde cei care auadmirat-o îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Rodica Tapalagă s-a născut la 12 ianuarie1939, la Dorohoi, fiind sora mai mică a actorului Ştefan Tapalagă.

După ce a urmat şcoala primară şi liceul laDorohoi, Rodica Tapalagă a absolvit Institutul de Arta Teatrală şiCinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, în anul 1959.

A jucat pe scena Teatrului Naţional dinCraiova, precum şi in filme, debutând în "Alo! Aţi gresit numărul"(1958), după care au urmat "Între oglinzi paralele" - regia MirceaVeroiu, "Artista, dolarii şi Ardelenii" - regia Mircea Veroiu,"Sistemul nervos" (2004) - regia Mircea Daneliuc.

În teatru a creat roluri pe scenele maimultor teatre: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Notarra şi Teatrul Mic,iar din 1981 a fost actriţă a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti.

Cariera ei a fost recunoscută cu Premiul deinterpetare pentru rolul "Liuba Setova" - Concursul Naţional alTânărului Actor – 1960, Premiul de interpetare feminină pentru rolul"Ortansa" - Concursul Naţional de Artă Dramatică, Premiul AsociaţieiCineaştilor (ACIN) - pentru rolul "Aglae" din "TanaseScatiu" (1976), Premiul UNITER pentru întreaga activitate (2001).

Actriţa Rodica Tapalagă a fost căsătorită cuscenograful Ion Popescu-Udrişte.

Cătălina Buzoianu: Rodica Tapalagă erasenzaţională

Regizoarea Cătălina Buzoianu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că estecopleşită de vestea trecerii în nefiinţă a Rodicăi Tapalagă, pe care acaracterizat-o drept senzaţională.

"Am lucrat două roluri cu ea. A jucat în "Dimineaţapierdută", de Gabriela Adameşteanu, unde a făcut un rol fabulos. Ea eradoamna Ioaniu. Era senzaţională. Am vorbit despre ea şi despre piesă într-uninterviu TV, dar a picat la montaj. Cartea era pe primul loc, piesa a rămas


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Braconier ucis de un porc MISTREŢ Acum 5 ore | (3)
Eveniment

loading...