2019-01-23 17:59


A murit Cristian Paţurcă, autorul Imnului Golanilor VEZI IMAGINI

 |  19:14
A murit Cristian Paţurcă, autorul Imnului Golanilor  VEZI  IMAGINI

CristianPaţurcă, autorul "cântecelor golanilor" intonate de mii de oameni întimpul manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990, a încetat din viaţă,marţi, la vârsta de 46 de ani, el suferind de mai mult timp de tuberculoză.

Fostulprim-ministru Petre Roman a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că îşi exprimăregretul pentru încetarea din viaţă a lui Cristian Paţurcă, considerând că esteo pierdere care merită să fie dezbătută, în contextul în care acesta a fostmarginalizat.

"Amaflat acum câteva minute şi îmi pare rău de această pierdere. El a terminat,aşa, marginalizat, deşi, la un moment dat, ceea ce a dat el era un fel desimbol pentru foarte mulţi oameni. Şi mă întrebam de ce nu s-a mai vorbitdespre el. Nu ştiu nimic personal despre el, dar mă gândeam, aşa, la destinulunui om ca el şi care, poate mă înşel, era un om sincer", a susţinut Roman.

El asubliniat că, în opinia sa, "toată atmosfera asta de prefăcătorie în caresuntem obligaţi să trăim de vreo 10 ani" i-a făcut destul de mult rău luiCristian Paţurcă.

"Credcă e o pierdere cu adevărat, care în momentul ăsta merită să fie subliniată şidespre care merită să vorbim", a conchis fostul premier.

Cristian Paţurcă a fostgăsit decedat în garsoniera în care locuia cu chirie. Cel care l-a găsit a fostproprietarul locuinţei, a declarat, pentru Mediafax, Teodor Mărieş,preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, din care Paţurcă făcea parte.

În decembrie 2007, CristianPaţurcă a fost internat, în stare gravă, în Secţia de Terapie Intensivă aSpitalului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti. Paţurcăa fost adus atunci în stare gravă, în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă aspitalului, cu hemoragie internă. Medicul care l-a îngrijit, Emilia Tăbăcaru,declara atunci că Paţurcă are tuberculoză pulmonară.

În 27 aprilie 2010,Cristian Paţurcă a primit Crucea Naţională "Serviciul Credincios - clasa aIII-a", distincţie acordată acestuia de preşedintele Traian Băsescu la 20de ani de la manifestaţia din Piaţa Universităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...