2017-01-23 08:42


Absolvenţii Universităţii ''Spiru Haret'', pasaţi între Funeriu şi ARACIS

 |  17:26
Absolvenţii Universităţii ''Spiru Haret'', pasaţi între Funeriu şi ARACIS
Ministruleducaţiei, Daniel Funeriu, susţine că aşteaptă propunerea ARACIS pentru arezolva situaţia studenţilor de la Universitatea Spiru Haret” (USH) rămaşi fără diplome. De cealaltă parte, conducerea ARACIS atrage atenţiacă nu are acest drept şi că decizia în ceea ce priveşte absolvenţii USH,trebuie luată de ministrul Funeriu. Situaţia celor careau absolvit programe neacreditate sau neautorizate la Universitatea "SpiruHaret" va fi decisă în luna septembrie, prin ordin al ministrului educaţiei,la propunerea ARACIS şi cu avizul rectorilor, a declarat ministrul DanielFuneriu.

DanielFuneriu a anunţat, la începutul săptămânii, la postul B1 TV, că aşteaptăpropunerea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superio(ARACIS) pentru a rezolva problema studenţilor de la Universitatea “Spiru Haret” (USH), de la ID, care nu şi-au primit diplomele, forma de învăţământ la distanţănefind autorizată. Oficialii ARACIS au declarat însă pentru ziarul “Puterea” că ministrul Funeriu trebuie să ia o decizie în cazul studenţilor USH. “În Legea educaţiei există un punct care spune că trebuierezolvat şi cazul acestor studenţi, cei de la Învăţământ la Distanţă, de laUniversitatea „Spiru Haret”. A existat o discuţie cu Consiliul Rectorilor şi cuARACIS. Depinde însă de minister ce se va întâmpla cu acei studenţi. Nu ştiu cea declarat domnul ministru. ARACIS nu poate veni cu nici o propunere. ARACIS nuare, conform legii, o astfel de atribuţie. Nu noi semnăm diplome. Au existatnegocieri, acum, probabil că domnul ministru a luat o decizie. Nu vă pot spunece s-a discutat, au fost doar propuneri. Ministerul trebuie să ia o decizie.Noi am realizat o analiză, ministerul trebuie să aprecieze dacă este corect ceam trecut noi în raport”, ne-a declarat preşedintele ARACIS, Ioan Curtu.

Ministrul educaţieia spus, recent, că au fost mulţi absolvenţi de programe care nu erau acreditatesau autorizate provizoriu, iar instituţia pe care o conduce nu are competenţade a anula diplome. Însă în Legea educaţiei s-a stabilit că situaţia acestorabsolvenţi va fi decisă prin ordin de ministru, la propunerea ARACIS şi cuavizul consiliului naţional al rectorilor. Daniel Funeriu a precizat că acestlucru ar putea fi finalizat în luna septembrie, solicitând ARACIS să elaborezeo propunere care este deja în avizare. Întrebat la interviurile “Gândul” dacăUniversitatea "Spiru Haret" a fost benefică pentru societate,ministrul a răspuns că procesele de învăţământ sub standarde, de la multeuniversităţi, nu au fost benefice societăţii româneşti.

Funeriu intră” cu buldozerul în învăţământul superior

Ministruleducaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că, din toamnă, vor fi schimbări profundeîn învăţământul superior. “Miza esenţială în învăţământul superior vizeazăschimbarea centrului de putere. În învăţământul superior se vor produce dintoamnă mutaţii profunde. Când vrei să faci reformă într-un sistem, schimbicentrii de putere, nu faci reforme periferice. Iar centrii de putere aiînvăţământului din România se află în universităţi”, a spus Funeriu. Acesta susţine că va schimba “peisajul” dinuniversităţi, din toamnă. ”Acolo se află necesitatea maximă de schimbare. Sunt multelucruri noi în învăţământul superior. La începutul anului universitar, peisajulva arăta diferit faţă de ceea ce am avut până acum. Legea educaţiei dă putereoamenilor de valoare”, a adăugat Funeriu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09

Mai multe imagini:
Absolvenţii Universităţii ''Spiru Haret'', pasaţi între Funeriu şi ARACIS
zoom
Absolvenţii Universităţii ''Spiru Haret'', pasaţi între Funeriu şi ARACIS
zoom
Absolvenţii Universităţii ''Spiru Haret'', pasaţi între Funeriu şi ARACIS
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FREEVOICE
08 Iul 2011

E greu sa semnezi ordine cu aceesi mana cu care ai luat `geanta` de la USH. Vom trai si vom vedea !
REDALERT
17 Iul 2011

Scufita-rosie "economista" intr-o companie de stat, sustinuta de un lup de mare (fost dir. de comp., secretar se stat, consilier si iar dir.) cu multe "sacrificii" are carton de USH, adik licentiata in studii ec2009.Scufita-rosie primeste solda lunar de la stat. Facult.de marketing si afaceri ec. internationale, specialit. marketing (sistem Bologna) neacreditata cu sediul neautorizat (o fosta casa de cultura unde se semnau teste-grila fara a se da vreun examen), inv. ID. Proasta da' cu diploma.
REDALERT
17 Iul 2011

Scufita-rosie nu e la curent nici macar cu cele mai elementare notiuni de contabilitate dar-mi-te sa rezolve problemele ec. ale companiei? La navoie te imprietenisti chiar si cu lupu' si-ti atingi scopul asa cum bine se stie, dar nimeni nu indrazneste sa comenteze. Asfel de personaje trebuiesc respectate si omagiate daca e cazul. Prostia ocupa Romania cu pasi repezi.
REDALERT
17 Iul 2011

"In pat cu dusmanul" versiune noua, citeva scene modificate modificata pe ici pe colo, prin partile esentiale, alt regizor, alt scenariu, cu subiecte inspirate din realitate. Il recomand celor ce nu l-au vazut, are si scene de horror dar nu-i bai. happy-end. Se termina cu happy and.

Adauga un comentariu

Random image