2018-12-14 19:14


Acţiuni ample de ecologizare în toată ţara

 |  15:55
Acţiuni ample de ecologizare în toată ţara

În ajun de 1 Mai, mai multe zeci de voluntari studenţi din Franţa, Italia, Portugalia, Croaţia, Tunisia, Canada şi România au întreprins o amplă acţiune de ecologizare pe plaja de la Vama Veche. Acţiunea, susţinută de Erasmus Student Network şi în care s-au strâns deşeurile aruncate de turişti, este un preambul pentru ziua de 12 mai intrată în calendar drept ziua curăţeniei generale.

Unii dintre cei prezenţi în zonă au preluat repede exemplul voluntarilor ecologişti şi s-au oferit să facă şi ei curat alături de studenţi. PET-uri, cutii de bere, ambalaje de ţigări şi băutură au fost strânse, iar în locul lor plaja a rămas curată-lună. Şi în alte localităţi au avut loc înaintea minivacanţei de 1 Mai acţiuni de ecologizare sub egida „Locul deşeurilor nu este în casă, trimite-le la plimbare!”. Asociaţia RoRec a invitat cetăţenii din Târgu-Cărbuneşti, Novaci şi Ţicleni (judeţul Gorj) la o acţiune de colectare a echipamentelor electrice şi electronice.  

Găsiţi mormanele de gunoi!

Tot în întâmpinarea zilei de 12 mai şi județul Timiş se pregăteşte de curăţenia generală de primăvară. Bănăţenii au organizat chiar şi un site - www. letsdoitromania.ro. - unde utilizatorii sunt invitaţi să încarce poze cu malderele de gunoi identificate, să se înscrie voluntar la curăţenia de pe 12 mai şi, în general, să susţină proiectul. Cei care vor să contribuie la această acţiune trebuie să găsească mormanele de gunoi pe baza coordonatelor GPS postate pe harta gunoaielor. Apoi, vor alcătui o „fişă de morman” în care va fi precizată data de curăţenie ce cuprinde: mormanul, volumul lui, modul de acces, punctele de reper şi alte date. Cartarea se va face în timp real, utilizându-se aplicaţia pe telefonul mobil. În acest sens, utilizatorii vor accesa gratuit IOS (pentu Iphone). Coordonatorul echipei din Timş, Radu Rusu, a declarat pentru „Opinia Timişoarei”: „Anul acesta, acţiunea de curăţenie naţională va îmbrăca o nouă formă. În fiecare judeţ vor fi propuse şi alese zonele în care se va face curăţenie în mod special, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a propune şi a vota zona pe care şi-o doreşte curată. Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale. Printre primele propuneri se numără Pădurea Verde din Timişoara-Dumbrăviţa, zona Lacului Surduc şi Malul Timişului Sag-Albina”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

Mai multe imagini:
Acţiuni ample de ecologizare în toată ţara
zoom

TAGURI: actiuni, ecologizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...