2017-01-21 10:31

SPECIAL


Actorul Valentin Uritescu şi-a lansat primul volum, „Aşa sunt eu, prost”, la Bookfest

 |  16:54
Actorul Valentin Uritescu şi-a lansat  primul volum, „Aşa sunt eu, prost”, la Bookfest
Cunoscutul actorValentin Uritescu a marcat, joi seara, debutul său în lumea literară, lansând,la târgul de carte Bookfest, primul său volum, „Aşa sunt eu, prost”, publicatde editura Humanitas.

În jurul orelor 19.00,Valentin Uritescu şi-a făcut apariţia la standul Humanitas din cadrul târguluice se desfăşoară zilele acestea în Capitală, alături de cocheta lui soţie,Valeria şi de câţiva prieteni. Obosit, pentru că avusese filmări înainte deeveniment, emoţionat, însă plin de umor şi de poveşti, actorul a spart gheaţaprintr-un discurs atipic, povestind cu sinceritatea-i deja consacrată despreînceputurile sale într-ale scrisului. „Mi-era teamă că nu mai apuc să termin descris, am zis: , dar uite că azi o văd pe hârtie”, a declaratValentin Uritescu. Pe lângă autor, au mai ţinut câte un discurs şi GeorgeMotoi, Alexandru Lazăr, Nae Cosmescu şi Dan C. Mihăilescu, iar la final,Uritescu s-a aşezat la masa de autografe, unde a scris câte un mesaj din sufletpentru fiecare cititor.

„Eu vreau să vedeţi câtsunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea”

Volumul „Aşa sunt eu,prost. Fragmente autobiografice” conţine episoade din viaţa de actor şi nunumai a lui Valentin Uritescu, povestite cu haz, savoare, dar mai ales, cuautoironie. „Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arătcât sunt de cult şi de deştept... Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost,adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic,nu înfrumuseţez nimic...“, mărturisește Valentin Uritescu. Ca unprolog la volumul său de memorii, cunoscutul actor publică pagini de jurnal dinturneele teatrale făcute de-a lungul timpului în străinătate, povesteștecrâmpeie din viața familiei lui, evocă oameni și întâmplări din satulardelenesc în care s-a născut.

Uritescu scrie cusinceritate și simplitate, cu umor și vigoare, este adeseori savuros și mereuautentic. Alături de Victor Rebengiuc, Oana Pellea și Florin Piersic jr,autorul acestei cărți dovedește că actorii talentați au ceva de spus publiculuiși în afara scenei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

EAGAN FITNESS CENTER
15 Feb 2013

This is my very first comment here and I’ll come back with pleasure on this blog!

Adauga un comentariu

Random image