2017-01-19 09:05

SPECIAL


Adevărul despre vitamina D - carenţe, boli, beneficii

 |  17:04
Adevărul despre vitamina D - carenţe, boli, beneficii
Peste jumătate dinpopulaţia occidentală (59%) suferă de carenţe de vitamina D, după cum reiesedin cel mai nou studiu publicat în Jurnalul de Endocrinologie Clinică şiMetabolism. Mai mult, aproape 25% dintre persoanele testate prezintă un nivelextrem de scăzut de vitamina D în organism, ceea ce poate declanşa boli precumcancerul, osteoporoza, diabetul, tulburările cardiovasculare şi cele legate desistemul imunitar.

"Celemai recente cercetări au scos la iveală legătura dintre sistemul imunitar şivitamina D, care acţionează precum cheia de contact a maşinii dumneavoastră -maşina va porni doar după ce aţi introdus cheia în contact şi aţi pornitmotorul. În acelaşi fel, sistemul imunitar nu va funcţiona decât dacă esteactivat din punct de vedere biochimic de către vitamina D", potrivitreprezentanţilor a Chocolate The Tanning Bar.

Concluziilecare se desprind dintr-o serie de studii converg spre numitorul comun al celormai multe dintre bolile degenerative moderne, care au efecte devastatoare, iaracest numitor comun este vitamina D. Din acest motiv, persoanele cu odeficienţă de vitamina D au un sistem imunitar lipsit de apărare împotrivagripei şi de cele mai multe ori aceste persoane sunt acelea care petrec multtimp în casă, îşi desfăşoară activităţile în interior, la lumină artificială.Stilul de viaţă modern se desfăşoară în spaţii închise, oamenii trăiesc,lucrează şi se distrează în casă, la lumina artificială.

Deasemenea, prin teste clinice s-a observat că pacienţii cu insuficienţă renalăsuferă aproape în totalitate de carenţe de vitamina D, iar diabeticii se aflăde obicei în aceeaşi situaţie. Persoanele care suferă de cancer prezintăaproape în toate cazurile o deficienţă gravă de vitamina D, precum şipersoanele cu osteoporoză şi scleroză multiplă. Practic, vitamina D previneapariţia a 77% din totalul cazurilor de cancer.

"Gândiţi-văcă Institutul Naţional pentru Cancer, cea mai prosperă organizaţie nonprofit lanivel mondial, publică neîncetat reclame prin care se atrage atenţia asupraconsecinţelor devastatoare ale razelor solare, în felul acesta menţinândconstantă deficienţa de vitamina D. Până la urmă, dacă pacienţii ar fiinformaţi şi ar lua vitamina D, s-ar induce o pierdere financiară la nivelglobal prin banii plătiţi pentru medicamente în tratarea cancerului, diabetuluisau afecţiunilor inimii", a declarat Andreea Iftimie, medic estetician. "Deficienţade vitamina D poate fi extrem de simplu remediată cu o suplimentare cu vitaminaD sau, cel mai simplu, prin expunerea raţională la acţiunea razelor solare. Ase observa că m-am referit la expunerea raţională, şi nu la orele în şirpetrecute pe plajă, la orele prânzului", a adăugat Andreea Iftimie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image