2019-03-18 18:45


Admiterea la masterat, numai în septembrie. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs

 |  18:41
Admiterea la masterat, numai în septembrie. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs
Concursurile de admitere la master nu se vor organiza decât într-o singurăsesiune anul acesta, în toamnă. Universităţile care au anunţat concursuri deadmitere la master în vară au schimbat data, întrucât competiţiile vor fiorganizate doar după clasificarea universităţilor, adică în septembrie.Totodată, locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs.

În iulie este în plină desfăşurare procesul de clasificare auniversităţilor. “Locurile la master vor fi acordate numai în baza clasificăriiuniversităţilor, întrucât nu toate instituţiile de învăţământ îndeplinesccriteriile pentru organizarea acestei forme de pregătire”, precizeazăreprezentanţii Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului(MECTS).

De asemenea, pentru doctorat, în premieră, locurile vorfi scoase la concurs. MECTS are 3.500 de locuri pentru doctorat care vor fi scoase la concurs. Competiţia esteindividuală, la ea participă conducătorul de doctorat careprezintă una sau mai multe teme de cercetare pentru doctorat (teme dedoctorat). Dacă nu va fi selectată nici o temă, atunci respectiva instituţie nuva primi locuri la doctorat.

Ministerul Educaţiei pregăteşte un cod al studiilordoctorale care va prezenta modul în care vorfi organizate concursurile de doctorat şi şcolile doctorale. În funcţie detemele câştigate la concurs, universităţile îşi vor putea scoate la concurslocurile la doctorat în interiorul instituţiei.

în baza datelor transmise până în 23 mai de către fiecare instituţie deînvăţământ superior, iar clasarea intenţionată într-o categorie superioarăcelei reale ar putea fi sancţionată pentru declaraţii false.

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a emis un ordin prin care a solicitatconducerilor universităţilor de stat să realizeze, în aproximativ douăsăptămâni, un raport privind activitatea instituţiilor de învăţământ superiorpe ultimii cinci ani, în afară de 2011. În baza analizei acestor rapoarte, sevor stabili, din toamnă, finanţările de la bugetul de stat pentru universităţişi numărul de locuri în cămine destinate studenţilor fiecărei instituţii deînvăţământ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...