2017-01-22 10:11

SPECIAL


Alergia la telefonul celular

 |  21:00
Alergia la telefonul celular

Alergia reprezintă o hipersensibilitate a organismului uman faţă de o substanţă străină (alergen) care în mod normal este inofensivă (păr, praf, polen, lapte), sau faţă de un produs bacterian ori medicamentos. Se manifestă printr-o reacţie imediată care este de diferite tipuri: eczemă, urticarie, astm bronşic, coriză de fân etc. Unii habar nu au că sunt alergici, dar descoperă acest lucru cu groază după ce mănâncă un anumit aliment pe care nu l-au mai încercat până atunci.

Şi Nicolae Ceauşescu suferea de alergie

Alergiile sunt de foarte multe feluri şi deseori foarte greu de depistat. Organismul uman poate reacţiona în mod diferit la praf, la propriul sânge, bumbac, soare, nisip, apă, anumite alimente sau medicamente, înţepături de insecte, la carnea de peşte, sărut, la pastă de dinţi, parfumuri, săpunuri, vopsele de păr. Specialiştii în imunologie spun că alergicul poate muri subit, după ce a consumat o cantitate de substanţă sau a venit în contact cu ceva care îi face lui rău.

Cea mai întâlnită alergie este astmul bronşic, care în ziua de azi se tratează relativ uşor. Boala poate să nu mai revină niciodată dacă respectivul pacient urmează întocmai tratamenul medicamentos prescris de  medici.

Coriza de fân, altă boală frecventă, este o inflamaţie a mucoasei nazale de origine alergică (polen, graminee) ce se traduce prin accese violente de strănut, scurgere nazală apoasă, abundentă, însoţită de dureri de cap şi iritaţie oculară. Uneori este complicată şi cu astm. Mai rare sunt alergiile la lumină (fotodermatoza), la spermă, la celulare sau computere. Fotodermatoza, adică alergia la lumină, a chinuit-o multă vreme pe soţia cancelarului german Helmut Kohl, până s-a sinucis. Ea nu putea să iasă din casă decât noaptea, pentru că îi făceau foarte rău soarele şi lumina. Se spune că până şi Nicolae Ceauşescu avea o alergie cutanată facială, de care nu ştie multă lume. Îi păreau bubuliţe din pricina pudrei cu care se dădea, ca să pară mai tânăr. Era tratat de cei mai de seamă medici de la Spitalul Militar Central, dar alergia nu i s-a vindecat niciodată.

Alergie la haine, la spermă şi la papagali

Există persoane care au alergie la apă rece sau caldă. Dacă ating sau beau lichidul, pielea li se umple imediat de bube, nu mai pot respira şi întregul organism slăbeşte văzând cu ochii. Alţii fac alergie la perne, mai precis la fulgii din ele. Dorm prost noaptea, visează că se sufocă, iar dimineaţa se trezesc obosiţi. Mulţi nu-şi dau seama ce se întâmplă cu ei până nu ajung la medicul alergolog şi asta după ce trec prin zeci de analize şi investigaţii. Dar câţi oameni au astfel de probleme şi habar nu au că sunt alergici? Ajung să creadă că au alte boli şi fac tratamente greşite. Alţi bolnavi au alergie la haine sau la pantofi. Nu pot sta îmbrăcaţi ori încălţaţi! Li se face, pur şi simplu, rău. Le apare urticarie pe tot corpul. Foarte rari sunt aceia care au alergie la spermă. Au existat cazuri de deces din această cauză, chiar la noi în ţară.

Un pacient fusese internat la Spitalul Universitar, pentru că avea tot timpul febră mare, care nu-i scădea în nici un chip, orice medicament ar fi luat. Medicii nu ştiau ce să-i mai facă. După repetate radiografii şi examinări s-a ajuns la concluzia că omul are TBC. Însă la un control mai amănunţit, medicii au depistat că individul are psitacoză, sau maladia papagalilor, cauzată de un microorganism asemănător virusurilor (Chlamydia). Boala se manifestă cu febră şi infiltrate pulmonare, dar se tratează foarte bine cu tetraciclină şi doxiciclină. Bărbatul a mărturisit ulterior că ţine în acasă peste 200 de papagali, dar nimeni nu îl întrebase asta până atunci.

Sculptorii fac silicoză, iar trompetiştii - emfizem pulmonar

Cea mai frecventă boală profesională din România şi din lume este silicoza sau maladia pietrarilor. Din pricina ei suferă sculptorii, minerii, muncitorii de la carierele de piatră sau din turnătorii. Complicaţia ei silicotuberculoza este o maladie foarte gravă care, nedepistată la timp, duce la moarte. Boala este imunologică, de fapt o intoxicaţie cauzată de bioxidului de siliciu liber cristalin existent în roci sau mică. Omul inhalează praful ce conţine siliciu, acesta ajunge în plămâni şi formează un nodul silicotic. Cu timpul, nodulul creşte până ajunge de dimensiunea unei tumori ce poate fi confundată cu cancerul sau TBC-ul.

Cei care care lucrează în subteran, la metrou, suferă, de asemenea, de boli profesionale. Ei se plâng de claustrofobie, astm bronşic sau reumatism. Trompetiştii din orchestre, în general suflătorii, pot face emfizem pulmonar. Li se dilată mult plămânii, din cauza suflatului, şi alveolele se rup. E o infiltraţie anormală şi difuză în ţesuturi cu aer. Intoxicaţiile cu plumb sau mercur le regăsim la cetăţenii care lucrează în mediu toxic.

Unele cancere encefalice se datorează celularului

Se ştie că saturnismul reprezintă un ansamblu de manifestări patologice cauzate de intoxicaţia cu plumb. Bolnavul se plânge de cefalee, are paralizii flasce ale extremităţilor, nefrită, anemie, colici abdominale, constipaţie spastică, lizieră cenuşie a gingiilor. Altă intoxicaţie gravă este cea cu tetraetilul de plumb, substanţă care se pune ca aditiv în benzină pentru îmbunătăţirea calităţii.

Se pot face alergii sau intoxicaţii profesionale în orice mediu de lucru. Scafandrii, telefonistele, ţesătoarele, sticlarii, zugravii, brutarii sau computeriştii, toţi sunt expuşi acestui pericol.

Chiar şi nelipsitul telefon celular, prezent în fiecare zi în viaţa noastră, poate să provoace alergii sau să afecteze creierul uman. E o problemă patologică. Celularul demodulează curenţii din creier. Specialiştii au ajuns la concluzia că unele cancere encefalice se datorează şi telefonului celular. Pe urmă au de suferit şi glandele. În cele din urmă se ajunge la o insuficienţă gonadică şi la impotenţă. Apoi folosirea îndelungată a celularului demodulează curenţii din inimă şi atunci apar tulburări de ritm cardiac.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02

Mai multe imagini:
Alergia la telefonul celular
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image