2019-03-26 00:24


Alexandru Mironov: Prin 2031 se va pune piciorul pe MARTE. De ce crede asta scriitorul

 |  14:46
Alexandru Mironov: Prin 2031 se va pune piciorul pe MARTE. De ce crede asta scriitorul

Alexandru Mironov a spus, într-o Ediţie Specială la TVR 1, că anunţul NASA, cu privire la descoperirea a şapte planete potenţial locuibile la 40 de ani lumină de Soare, este un eveniment care va schimba complet mentalitatea noastră. Scriitorul este de părere că acesta este momentul în care se va declanşa o furibundă goană spre stele. Prin 2031, probabil, se va pune piciorul pe Marte.

"Întâi pleacă o navă spre Marte în ferestra marţiană, când cele doua planete se află la 52 de milioane de kilometri. Nava ajunge descarca roboţi paraşutaţi pe sol care încep să lucreze, fac o mica fabrică şi un mic adăpost, încep să construiască combustibil pentru întoarcere. Odată cu roboţii vine şi un air vehicul care se va întoarce pe orbită pentru că nava care a plecat rămâne acolo, nu se întoarce acasă. Devine satelit conform legii atracţiei universale. După aceea trimit o navă cu oameni, care se uneşte cu cea care este acolo, paraşutează oamenii care intră în orăşelul astfel construit, încep sa lucreze acolo, vine o altă navă cu roboţi, apoi o altă navă  cu oameni, a explicat Alexandru Mironov.

Scriitorul crede că "noi, pământenii, nu avem încotro. Trebuie să ieşim spre stele. Suntem 7, 5 miliarde, potrivit UNESCO, în 2050 vom fi 9,5 miliarde, iar în 2075, pentru că speranţa de viaţă creşte continuu, vor fi pe planeta 14 miliarde de oameni."

Anul acesta NASA a descoperit un nou sistem format din planete care seamănă cu Pământul şi care ar putea adăposti viaţă, anunţă site-urile internaţionale de ştiri. Este vorba de 7 planete care gravitează în jurul unei stele mici, numite Trappist-1, care se află la 40 de ani lumină de Terra, cam 235 de trilioane de mile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-24

TAGURI: alexandru mironov, marte, nasa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...