2017-01-18 16:34

SPECIAL


Angela Gheorghiu s-a retras din spectacolul FAUST de la Metropolitan Opera VEZI IMAGINI

 |  11:38
Angela Gheorghiu s-a retras din spectacolul FAUST de la Metropolitan Opera VEZI IMAGINI

Angela Gheorghiu s-aretras din distribuţia spectacolului "Faust" de la Metropolitan Operadin New York, din "motive artistice", a anunţat, luni, instituţiaamericană, citată de New York Times.

MetropolitanOpera a anunţat, luni, că Angela Gheorghiu, în vârstă de 45 de ani, s-a retrasdin noua producţie "Faust", de Charles Gounod, unde urma să joace rolulMarguerite.

Instituţia newyorkezăindică faptul că această decizie a fost luată "din motive artistice".

Managerul luiGheorghiu, Jack Mastroianni, a declarat că sopranei nu îi place punerea înscenă, în regia lui Des McAnuff. Acesta a mutat acţiunea spectacolului dintipicul secol XIX în timpul Primului Război Mondial. "Acest concept îidădea un sentiment de disconfort", a spus Mastroianni.

Producţia esterealizată împreună cu English National Opera, din Londra, unde a avut premieraîn septembrie 2010. Mastroianni a declarat că Angela Gheorghiu a discutatdespre spectacol cu McAnuff în toamna anului trecut şi chiar i s-au luat măsuripentru costume.

Peter Gelb, directorulgeneral al Metropolitan Opera, a refuzat să comenteze asupra "motivelorartistice" invocate de Gheorghiu. Însă a făcut trimiteri la obiceiul ei dea se retrage din spectacole, spunând totodată că anulările sale "audevenit o problemă din ce în ce mai dificilă" pentru ei.

"Îi doresc numaibine şi îmi pare rău de lucrurile care apar şi o împiedică să cânte pescenă", a mai spus Gelb.

Acesta a adăugat căAngela Gheorghiu va fi înlocuită de Marina Poplavskaya, o soprană rusă pe careMetropolitan Opera o tratează ca pe un star în devenire. Poplavskaya avea dejaîn program să cânte în "Faust", la Metropolitan Opera, în iarnaacestui an.

Anunţul retragerii din"Faust" vine la aproximativ o săptămână după ce Gheorghiu s-a retrasbrusc din distribuţia spectacolului "Romeo şi Julieta", "dinmotive medicale".

Peter Gelb a spus cămai există proiecte pentru Angela Gheorghiu la Metropolitan Opera. "Ceeace ne dorim pentru ea este ca ea să fie în bună formă fizică şi să fie capabilăsă cânte pe scena noastră", a adăugat Gelb. "Nu voi respinge aceastăposibilitate (ca ea să cânte în continuare, n.r.)", a mai spus acesta.

Angela Gheorghiu s-aretras, printre altele, din distribuţia spectacolului "Carmen", pusîn scenă special pentru ea la Metropolitan Opera, în sezonul trecut. Ea a citatatunci "probleme maritale", cu soţul ei Roberto Alagna, dar şi "lipsade pregătire dramatică" pentru acest rol.

Totodată, ChicagoLyric Opera a concediat-o în 2007, când urma să apară în rolul Mimi din"Bohema" lui Giacomo Puccini, pentru că lipsise de la mai multerepetiţii.

De asemenea, o disputăcu reprezentanţii Met Opera privind scenografia i-a făcut pe aceştia să-şiretragă oferta făcută cuplului Gheorghiu - Alagna de a juca în"Traviata" de Giuseppe Verdi, în urmă cu câţiva ani. Gheorghiu a fostînlocuită şi în spectacolul "Carmen" al Met Opera în timpul unuiturneu în Japonia, pentru că a refuzat să poarte o perucă blondă.

Angela Gheorghiu esteun "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintrecel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avutloc în 1992, la Covent Garden, cu"Boema", de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenelerenumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana acântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Anul trecut, AngelaGheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a ClassicalBrit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001.

Totodată, anul trecut,soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image