2019-03-26 18:46


Artă românescă la Hanoi. Pictorul Sergiu Moise, care a studiat în Vietnam, expune 30 de tablouri în prima sa expoziție personală

 |  13:46
Artă românescă la Hanoi. Pictorul Sergiu Moise, care a studiat în Vietnam, expune 30 de tablouri în prima sa expoziție personală

O expoziție de artă solo, intitulată Focus a pictorului român Sergiu Moise, se derulează în aceste zile Hanoi, într-o sală a Universității de Arte, prezentând 30 de tablouri create în ultimii cinci ani de românul care a studiat în Vietnam.

Moise a experimentat tehnici tradiționale de pictură vietnameză, cum ar fi cele cu lac, mătase și ulei pe pânză. Picturile reprezintă imagini din viața de zi cu zi și portrete. Titlul expoziției, Focus, este numele uneia dintre lucrările pe pânză. Focusul (40cm x 50cm) se referă la luptele artistului cu un deficit de atenție, ceea ce face dificilă concentrarea și organizarea activităților zilnice.

"Schimbările frecvente ale dispoziției și toleranța redusă pentru frustrare devin destul de dificile atunci când trebuie să mă așez și să lucrez.  Trebuie să depun multe eforturi pentru a mă concentra și a lupta pentru a-mi menține interesul pentru anumite lucrări dar și pentru a le completa. Această expoziție este rezultatul multor lupte de acest gen ", ne-a precizat tânărul pictor român.

Moise s-a născut și a crescut în București. După absolvirea liceului de Arte Nicolae Tonitza, a primit o bursă și a mers în Vietnam pentru a învăța pictura. A studiat timp de cinci ani la Universitatea de Arte Plastice din Hanoi, a absolvit și a obținut diploma de licență în arte frumoase în 2015. De atunci a continuat să trăiască și să lucreze în țara asiatică. Expoziția actuală este prima sa expoziție personală. Sunt expuse lucrări efectuate în ultimii cinci ani într-o varietate de stiluri și tehnici.

"Mereu mi-a plăcut să încerc să experimentez cu diferite tehnici. Am avut oportunitatea de a învăța arte plastice tradiționale vietnameze, cum ar fi picturile de lac și de mătase, precum și realizarea de scrisori . Subiectul lucrărilor mele variază de la scenele de viață de zi cu zi, în lucrările anterioare, la o abordare mai conceptuală în lucrările recente. Tehnica pe care o exersez acum este pictura în ulei și în conținutul lucrărilor mele sunt în principal figuri umane pe care le folosesc pentru a exprima o idee - o idee care poate fi o emoție, un gând sau o dilemă a subiectului picturii” , a mai precizat Sergiu Moise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-30

TAGURI: hanoi, vietnam, pictura, sergiu moise, expozitie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...