2019-02-21 06:18


Așa imagine mai rar: CUMINȚENIA lângă EMINESCU

 |  15:36
Așa imagine mai rar: CUMINȚENIA lângă EMINESCU

Dupa blocurile gri din Galati stau doua sculpturi in zapada, bustul lui Mihai Eminescu si o replica a statuii "Cumintenia Pamantului", realizate de Petru Darie, un pensionar in varsta de 75 de ani.

Pasionat de desen si sculptura, Petru Darie spune ca a reuşit în doar câteva zile să realizeze cele două creaţii din zăpada îngheţată dintre blocuri, în cartierul Micro 21, fiind ajutat şi de câţiva vecini.

"Ideea a plecat mai demult, în urmă cu 35 de ani, când fata mea era la grădiniţă. Eu sunt pasionat de desen şi sculptură, am lucrat mulţi ani ca tehnician la o fabrică de mobilă. Poetul Mihai Eminescu este o mare valoare a noastră, a românilor, însă eu mă pricep mai puţin la vorbe. După cum vedeţi, sunt mai priceput să lucrez cu mâinile. Am fost inspirat şi de poezia Luceafărul. Vecinii m-au ajutat şi ei; unii cu sfaturi şi unii la căratul zăpezii”, a spus Petru Darie pentru News.ro.

El a mai afirmat că a decis să realizeze şi replica statuii "Cuminţenia Pământului”, după ce a văzut că opera originală a lui Brâncuşi a fost popularizată foarte mult în ultimă perioadă. 

"Am văzut că opera lui Brâncuşi, Cuminţenia Pământului, a fost foarte popularizată, au fost multe dispute, şi m-am decis să încerc să o sculptez şi eu din zăpadă. După ce am terminat, un vecin mi-a spus să scriu dedesubt ce operă este, însă eu am pus un mare semn de întrebare. Pentru cei care nu o cunosc să-şi pună întrebări şi să caute, să afle cine este. Nu am făcut ca s-o donez, dar aşa, ca umor, ca un fel de critică pentru guvernanţi că nu au reuşit să o aducă în ţară, eu le-o ofer gratuit”, a mai afirmat Petru Darie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-18

Mai multe imagini:
Așa imagine mai rar: CUMINȚENIA lângă EMINESCU
zoom

TAGURI: cuminteania pamantului, eminescu, sculputura, zapada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...