2018-12-16 15:23


Asasinul elevului din Craiova a primit 22 de ani de puşcărie

 |  19:25
Asasinul elevului din Craiova a primit 22 de ani de puşcărie
Tânărul judecat pentru uciderea unui elev de 17 ani din Craiova a fostcondamnat de Curtea de Apel Craiova la 21 de ani şi 8 luni de închisoare,fiindu-i suplimentată cu cinci ani pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

Dan Rommel Voicu(19 ani), judecat pentru omor calificat după ce l-aînjunghiat mortal pe Andrei Goreci,în vârstă de 17 ani, a fost condamnat la 21 de ani şi 8 luni de închisoare decătre Curtea de Apel Craiova. „Completul de judecată a decis ca să execute o pedeapsă de 16ani şi 8 luni de închisoare pentru omor calificat, 8 ani şi 4 luni închisoarepentru tentativă de omor calificat şi 1 an şi 4 luni pentru port ilegal decuţit în locuri publice. Tânărul va executa pedeapsa cea mai mare, respectiv 16ani şi 8 luni de închisoare. Instanţa a dispus şi interzicerea unor drepturitimp de 6 ani după executarea pedepsei”, a declarat , purtător de cuvânt al

Magistraţiicraioveni au suplimentat astfel pedeapsa aplicată de Tribunalul Dolj, de 16 anişi 8 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată curecurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mobilul crimei, răzbunarea

În 7 octombrie 2010, Andrei Eduard Goreci, de 17 ani, şiun coleg al acestuia, de la Liceul „Tudor Arghezi" din Craiova, au fostatacaţi cu cuţitul de către Dan Rommel Voicu, pe o stradă din apropierea unităţiide învăţământ. În jurul orei 12.30, doi elevi de clasa a XI-a se îndreptau către Liceul„Tudor Arghezi” din Craiova. Cei doi se pare căs-ar fi întâlnit între blocurile din apropierea liceului cu un grup, format dinfraţii Voicu - unul fost elev al liceului, iar celălalt încă elev – şi încăcâteva persoane. Rommel Dan Voicu, fratele mai mare, a avut un schimb mai durde replici cu unul dintre cei doi elevi. La un moment dat, agresorul a scos uncuţit cu care a început să lovească unde vedea cu ochii. Un elev din primulgrup a căzut ca străfulgerat la pământ după ce a fost lovit cu cuţitul înpiept. Celălalt a fost înjunghiat în spate. Apoi agresorii s-au împrăştiat. Celrănit în spate a fugit la liceu să ceară ajutor. Mai mulţi profesori auîncercat să-l ajute pe cel înjunghiat în piept până când a sosit echipajulSMURD. Medicii l-au găsit în stop cardiorepirator şi au început imediatmanevrele de resuscitare. S-au chinuit mai mult de 30 de minute să-l resuscitezepe tânăr. Lupta lor s-a dovedit a fi în zadar. Se pare că lovitura de cuţit i-asecţionat inima în două. Elevul înjunghiat în spate a fost transportat laspital pentru îngrijiri medicale. La câteva ore dupăcomiterea crimei a fost reţinut principalul suspect în acest caz – Dan RommelVoicu (19 ani). Ulterior, acesta a fost arestat pentru omor calificat.

Două tentative desinucidere

În 27 decembrie2010, tânărul a fost trimis în judecată pentru omorcalificat, tentativă de omor şi port ilegal de cuţit în locuri publice. Totodată, procurorii precizau cămoartea elevului de 17 ani a fost violentă, medicii legişti stabilind căadolescentul a fost înjunghiat cu două lovituri de cuţit în zona toracică, îninimă, care au provocat hemoragie internă, băiatul intrând în stop cardiorespirator. În 13 ianuarie, magistraţiiTribunalului Dolj l-au condamnat pe Dan Rommel Voicu la 16 ani şi 8 luni deînchisoare pentru omor, la 8 ani şi 4 luni pentru tentativă de omor şi 1 an şi 4luni pentru port ilegal de armă albă în locuri publice, rămânând cu pedeapsacea mai grea, respectiv 16 ani şi 8 luni.Tânărul şi-a recunoscut fapta în faţa completului de judecată de laTribunalul Dolj, spunând că îi pare rău că l-a omorât pe Andrei Goreci. RommelVoicu a avut două tentative de sinucidere de când când a fost reţinut depoliţişti

Familia victimei a cerut daune morale de 500.000 de lei

În faţa instanţei, părinţii lui Andrei Eduard Goreci ausolicitat daune morale şi despăgubiri materiale de peste un milion de lei, întimp ce părinţi lui Ionuţ Manea, cel de-al doilea tânăr înjunghiat de DanRommel Voicu, au solicitat daune morale de 500.000 de lei. Elevul ucisavea rezultate foarte bune la învăţătură, iar cu doar câteva zile înainte de afi omorât, fusese implicat într-un proiect cu Penitenciarul de Maximă Siguranţăde la Craiova. “Este vorba despre un proiect în cadrul căruia opt elevi, alături deprofesorii lor, au petrecut o zi în închisoare, cu acordul lor şi alpărinţilor, dat sub semnătură”, declara, la vremea respectivă, directorul Liceului “Tudor Arghezi” din Craiova, Lucian Săndoi, precizândcă proiectul viza conştientizarea tinerilor asupra infracţiunilor de violenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28

Mai multe imagini:
Asasinul elevului din Craiova a primit 22 de ani de puşcărie
zoom
Asasinul elevului din Craiova a primit 22 de ani de puşcărie
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...