2019-01-24 05:17


Asociaţia de ocrotire a… bogătaşilor români

 |  17:33
Asociaţia de ocrotire a… bogătaşilor români

În zilele acestea, când glasul clopoţit al colindelor trezeşte sau artrebui să trezească în oameni dragostea pentru semeni, bunătatea şi dărnicia,iar televiziunile poposesc pe la casele nevoiaşilor, cu mâncare, băutură şilaptopuri, aşezându-i pentru câteva clipe în lumina reflectoarelor, există ocategorie socială (minoritară, ce-i drept) la care aproape nimeni nu se gândeştecu dragoste şi duioşie: bogaţii României.

Bogaţiitrebuie ajutaţi, înţeleşi, ocrotiţi

La vilele lor somptuoase, supravegheate de camere video,bodyguarzi şi câini de luptă cu două rânduri de colţi, nu poposeşte niciodatăun Moş Crăciun din poveste, natural şi dezinteresat, lipsit de invidie şidegajat, care să nu privească chiorâş spre garajul sau nevasta proprietaruluimai tânără cu cel puţin 20 de ani decât el. Ţi se rupe inima când îi vezi înQ7, ML-uri sau X5-uri, gonind cu peste 100 de km la oră pe drumul acoperit cupolei spre vilele lor de pe Valea Prahovei, nevoiţi să-i „fleşuiască” şi să-iînlăture ca pe nişte muşte din calea lor pe şoferii de Logan, Cielo sau alte„arătări” pe 4 roţi. De ce să fim răi cu ei şi să îi tratăm cu invidie? Bogaţiitrebuie ajutaţi, înţeleşi, ocrotiţi şi stimulaţi.

Mirosind frumos a Tierry Mugler, cu pantofi din piele dedrac, de 1.500 de euro, bogaţii României suferă şi ei în tăcere sau nu. Credeţică n-au suflet? Şi ei sunt ai noştri! Bolile sunt la fel, numai că tratamenteleşi rezultatele diferă. Dacă tuşesc niţel, le vine medicul în living, cu tot cuAmbulanţă, lipsindu-i de plăcerea de a atârna pe la cozi interminabile, ori pebăncile virusate ale spitalelor de stat. În cel mai rău caz, se duc laclinicile particulare, unde asistentele şi medicii dau bună ziua tuturor şi zâmbescca în reclame.

NeaFane din Berceni e sărac şi fericit

La suferinţele bogaţilor chiar nu se gândeşte nimeni? Câteimpozite pe clădiri şi maşini de lux, pe care demult le-au pierdut socoteala,au de plătit? Cât stres au de înfruntat când dau cu ochii de cei de la DNA?Cine le dă gratuitate pe transporul în comun, dacă rămân fără limuzina de sutede mii de euro? Sau puterea de a coborî în curentul staţiilor de metrou printremuritorii de rând şi guturaiul lor... Bogaţii nu beneficiază de asistenţă socială,de ajutoare de la stat pentru căldură şi de alte chestii sindicaliste şi dulci,care mângâie restul norodului. Pe braţele crucilor, pe care şi le poartăsinguri, atârnă greu ura şi invidia celor mulţi, bugetari cu salariile tăiatede paloşul lui Boc, vieţuitori ai unor apartamente sordide şi posesori deviitor incert.

Bogaţii nu dorm liniştiţi, ca nea Fane din Berceni, beatmort de bucurie c-a venit finul de la Caracal cu o juma de porc, ucis gospodăreşte,cu drujba. Bogaţii n-au libertatea şi fericirea unui om simplu care poate facece vrea, când vrea, unde vrea! Săracul,dacă are chef, linge o otravă mică la crâşma penală din colţ şi apoi zbiară lanevastă-sa: „Nuţico, aruncă, fă, pachetu dă ţigări, că le uitai!”, fără să-l ianimeni în colimator, fără să-l urmărească duşmanii şi vreun paparazzo isteric,prin cine ştie ce parcare de Mall sau club. E fericit în lumea lui restanţierăla întreţinere şi viaţă, în cuibul lui, - ca un cavou mai mare, cu gresie şitermopan „în rate”- pe care îl împarte cu cei doi copii ai lui, nevasta şi osoacră chioară şi cam surdă.

Săînfiinţăm cantine pentru săracii de lux

Oamenii cu bani au insomnii crâncene în corăbiile lorsolitare, legănate de cursul dolarului şi al monezii unice europene. Îşi freacăbărbile sure de mătasea feţelor de pernă sau de…sânii amantelor, la rândul lorfrustrate şi chinuite: (Al dracu de boşorog, dacă are bani crede că poate să-mifacă orice???) Gura lumii, acră şi rea,zice că au de toate şi că nu le lipseşte nimic. Minciună! Pentru ei nu existăasociaţii caritabile, atunci când sărăcesc, pierzând zeci de mii de euro lacazino sau când dau faliment. Copiii lor sunt nevoiţi să arunce sume uriaşe pe şampanieşi să respire aerul greu şi etnobotanic al cluburilor de fiţe. Pentru bogătaninu există cantine pentru săracii de lux, proveniţi din fostele familii avute,mari proprietari de fabrici, terenuri şi trusturi de presă. Adică locurispeciale unde să se întindă mese, o dată sau de două ori pe săptămână, cu somonfume, fructe de mare, icre nerge şi alte minunăţii din care au gustat şi eiodată... Toate să fie stropite din plin cu băuturi alese şi fine.

Şi nu facem nimic pentru ei? Poate, într-un viitor apropiatse va inventa telefonul bogatului maltratat psihic. Doar suntem oameni…


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...