2018-12-12 02:53


Aspirina poate reduce substanţial riscul de cancer

 |  16:06
Aspirina poate reduce substanţial riscul de cancer

Persoanele cu risc de cancer intestinal ar trebui să ia o doză zilnică de aspirină, afirmă o echipă de oameni de ştiinţă, potrivit publicaţiei „The Lancet”, scrie BBC.

Două pastile de aspirină consumate de un eşantion de 861 de pacienţi cu risc de cancer intestinal a redus incidenţa bolii cu 63%, se arată în publicaţia citată. Cercetătorii au precizat că descoperirea este deosebit de importantă, în condiţiile în care cancerul intestinal afectează unul din fiecare 1.000 de oameni. Boala este cu atât mai gravă cu cât aceasta se poate extinde şi către alte organe, precum colonul, stomacul sau uterul. Studiul recomandă ca mai ales persoanele care au cazuri de îmbolnăvire cu această formă de cancer în familie să adauge o doză mică de aspirină în fiecare zi.

Efectele de prevenire ale aspirinei sunt cunoscute deja în cazul pacienţilor cu risc crescut de atac de cord. În ultimele două decenii, mai multe studii au relevat că aspirina reduce riscul de cancer în general, însă studiul prezentat în paginile publicaţiei „The Lancet” este primul care dovedeşte ştiinţific acest fapt.

Cercetătorii au avertizat însă şi asupra efectelor secundare pe care consumul de aspirină zilnic îl presupune, cele mai serioase ameninţări fiind generate de creşterea riscului de ulcer şi sângerări gastrointestinale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...