2018-12-18 17:53


Ăsta da eveniment! SLANĂ Fest a desemnat cea mai bună slănină din TRANSILVANIA

 |  15:02
Ăsta da eveniment! SLANĂ Fest a desemnat cea mai bună slănină din TRANSILVANIA

Preparatele din carne de porc, afumate, maturate sau fierte, au făcut deliciul publicului, dar mai ales al juriului care a trebuit să aleagă cea mai bună slănină din Transilvania la un festival de profil desfășurat în weekend la Cluj-Napoca, transmite Digi 24.

SlanăFest se află la a 7-a ediție și, pe lângă târgul de produse locale, cel mai important moment al festivalului este competiția culinară destinată românilor iscusiți în prepararea produselor precum slănina, șunca sau cârnații.

„Undeva la 50% din punctajul general îl reprezintă gustul”, spune Radu Zărnescu, organizatorul evenimentului.

Mulţi dintre participanţi se pot lăuda cu experienţă internaţională. Unii dintre ei chiar predau la şcoli culinare din zone îndepărtate.

Sorin Berar, carmangiu: „E colanul asociației noastre, iar ce vedeți dumneavoastră puse pe el sunt insignele pe care le-am primit la schimb când am fost afară, când au venit colegi la noi la concursuri și competiții.”

Clujenii care calcă pragul acestui târg culinar sunt încântați că astfel de evenimente aduc în prim-plan produsele tradiționale românești: „Să avem noi produse românești, deci a noastre de aici, nu aduse din străinătate. Îs foarte bune.”

Unii dintre jurați, aflați pentru prima dată în fața produselor românești tradiționale, au rămas impresionați de gustul și calitatea slăninei și cârnaților. Pentru ei, astfel de produse făcute în casele gospodarilor, reprezintă delicatese pe cale de dispariție.

Mario Savona, membru al juriului titrat: „Sunt toate produse naturale, în cea mai mare parte ele provin din bucătării mici, au calitatea de a fi gustate în restaurante de primă clasă.”

Marele câştigător este din Bogata de Mureş. Omul a participat cu patru sortimente de slană şi de patru ani ia premiul cel mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-19

GALERIE MEDIA

proteste tirana

TAGURI: slana fest, transilvania, cluj, slanina
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...