2017-01-23 18:54


Au semănat moartea. Cele mai diabolice minţi de geniu din istorie

 |  18:14
Au semănat moartea. Cele mai diabolice minţi de geniu din istorie

De-a lungul timpului, oameni de ştiinţă dintr-o şcoalăsau alta au contribuit la apariţia unor inovaţii în lumea medicinii, chimiei,fizicii. Multe dintre aceste "daruri" au fost extrem de folositoare şiau deschis drumul către modernitate. Totuşi, există şi un revers al medaliei, ofaţă sinistră a aceloraşi minţi geniale, unacare îi poate face să aducă lumii mai mult rău decât bine. Urmează zece dintrecele mai diabolice minţi ştiinţifice din istorie, o listă creată de Listverse.

Paracelsus 1493-1541

Paracelsus (Philippus Theophrastus Aureolus Bombastus vonHohenheim) (n. 11 noiembrie 1493 - d. 24 septembrie 1541) a fost un celebrualchimist, medic, fizician, astrolog, teolog, filozof elveţian. În particularînsă, acesta credea că poate crea homunculi, mici oameni, care odată creaţi, nutrebuiau să depăşească înălţimea unui picior şi care erau potriviţi pentru ajuca rolul unor slugi eficiente.

Dr. J. Robert Oppenheimer 1904-1967

Aflat la conducerea proiectului Manhattan, grupulresponsabil pentru crearea şi folosirea bombei atomice, dr. J. RobertOppenheimer era un strălucit fizician nuclear. În acelaşi timp, era şi un înflăcăratsusţinător al comunismului. Deşi s-a declarat a fi oripilat de rezultatulmuncii echipei pe care o conducea, un coleg de echipă a dezminţit la scurt timpspusele acestuia, afirmând că Oppenheimer participa continuu şi intens laproiect, calitatea sa fiind că ştia să insufle oamenilor încrederea în ceea cefac, creând o atmosferă unică de entuziasm.

Alfred Nobel 1833-1897

Prin descoperirea rolului nitroglicerinei în creareadinamitei, Nobel a dat lumii primul explozibil mortal produs în masă.Omorându-i mai întâi fratele, Emil, precum şi pe alţii, într-un accident la ouzină, bilanţul viitor al morţilor în urma folosirii dinamitei însumează sutede mii de persoane. Poate pentru a-şi "spală păcatele" şi-a folositulteorior averea pentru a înfiinţa Premiul Nobel.

TrofimLysenko

Deşi experimentele sale nu au avut ca rezultat numeroasedecese, Lysenko apare pe această listă din cauza lipsei sale de onestitate faţăde domeniul ştiinţei, care a lăsat cercetarea din Uniunea Sovietică în urmă cucâteva decenii faţă de restul lumii. Lysenko a fost directorul Institutului deGenetică, fiind specializat în cercetarea agricolă. Obiceiul lui Lysenko era săraporteze doar succesele. Rezultatele sale se bazau pe eşantioane mici,înregistrări eronate şi lipsa totală a unor grupuri decontrol.

Dr. Jack Kevorkian 1928

Kevorkian a devenit cunoscut după ce a militat pentrudreptul unui pacient de a beneficia de o moarte asistată. El a dezvăluit că arfi "ajutat" cel puţin 130 de pacienţi să-şi găsească sfârşitul. Afost întemniţat în 1999 şi a stat în închisoare 8 ani din cei 10 până la 25 pecare îi primise după ce a otrăvit în 1998 un pacient de 52 de ani din Michigan.

Johann Konrad Dippel 1673-1734

Dippel s-a născut în Castelul Frankenstein şi, deşi eraun doctor strălucit, a rămas în istorie în urma numeroaselor vivisecţii pe carele-a făcut. Cu toate că natura experimentelor sale face obiectul unor numeroasespeculaţii, se spune că ar fi încercat chiar să transfere sufletul unui cadavruîn altul. În urma experimentelor sale a descoperit o nuanţă de vopsea albastră,Albastru de Prusia, cu un cost de producţie foarte scăzut. Anterior, creareanuanţelor de albastru era foarte costisitoare.

Dr. Joseph Mengele 1911-1979

Cunoscut drept "Îngerul Morţii", Mengele a câştigatnotorietate după ce a devenit unul dintre doctorii care supravegheau selecţiaprizonierilor din lagărele de concentrare, alegând cine trebuia să fie ucis,cine era apt pentru muncă şi cine putea fi folosit drept cobai.

Shiro Ishii 1892-1959

Ishii a fost un microbiologist şi locotenent-general alUnităţii 731, o unitate de război biologic a Armatei Imperiale Japoneze întimpul celui de-al Doilea Război Sino-Japonez. Printre atrocităţile comiseîncepând cu 1936 se numără: vivisecţii (incluzând femei însărcinate, ai cărorcopii erau chiar ai doctorilor), amputarea unor membre ale prizonierilor şi ataşarealor la alte părţi ale corpului, îngheţarea unor membre şi studierea cangrenelornetratate, folosirea oamenilor drept ţinte pentru grenade şi aruncătoare de flăcări.Au fost iniţiate şi cercetări în privinţa efectelor bolilor venerice netratate,iar pentru asta, prizonierii, atât femei, cât şi bărbaţi erau violaţi pentru afi infectaţi cu sifilis şi gonoree. La sfârşitul războiului, autorităţileamericane de ocupaţie i-au garantat doctorului Ishii imunitatea în schimbulrezultatelor studiilor sale. Prin urmare, acesta nu a petrecut nici o zi dinviaţă în închisoare, permiţându-i-se să îşi continue studiile într-un altlaborator. A murit la vârsta de 67 de ani din cauza unui cancer la gât.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image