2017-01-23 12:35


''Autoportret''-ul lui Van Gogh nu este al pictorului. Cine este de fapt în celebra lucrare

 |  17:54
''Autoportret''-ul lui Van Gogh nu este al pictorului. Cine este de fapt în celebra lucrare
Celebrul"Autoportret" al pictorului Vincent van Gogh reprezintă, de fapt, unportret al fratelui artistului, Theo, au declarat câţiva experţi de la Muzeul VanGogh din Amsterdam, într-un studiu de peste 600 de pagini.

"Potrivitunei opinii curente, Vincent van Gogh nu l-ar fi pictat niciodată pe fratelesău, Theo, de care era dependent", se afirmă în comunicatul emis marţi deMuzeul Van Gogh.

Însă Louisvan Tilborgh, unul dintre principalii experţi ai muzeului, consideră cătabloul, pictat în 1887, care prezintă portretul unui bărbat purtând o pălăriede culoare deschisă şi o haină de culoare albastru închis, era în realitateTheo, fratele cu cinci ani mai tânăr al artistului.

"Aceastăconcluzie are la bază mai multe diferenţe existente între cei doi fraţi",se afirmă în acelaşi comunicat, referindu-se la trăsăturile diferite, precumculoarea deschisă a bărbii şi conturul rotund al urechii, "trăsături pecare Vincent nu le avea".

"Formaşi culoarea bărbii lui Theo, de o nuanţă care se apropie mai degrabă de ocrudecât de roşu, reprezintă un alt indiciu", la fel ca şi "culoareaochilor şi felul de a se îmbrăca, care merg în sensul acestei abordărinoi", precizează experţii olandezi.

"Portretulcorespunde fotografiilor lui Theo", a declarat Louis van Tilborgh.

Theo vanGogh a murit la şase luni după ce fratele lui s-a sinucis, în iulie 1890,într-un lan de grâu din Franţa, la Auvers, în apropiere de Paris, la vârsta de37 de ani.

Rezultateleacestui studiu au fost reunite într-un catalog de peste 600 de pagini, redactatde Louis van Tilborgh şi alţi trei experţi ai muzeului, care adăposteşte ceamai mare colecţie de picturi şi scrisori ale lui Vincent van Gogh.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image