2018-11-18 20:40


AVRAM IANCU, bibliotecarul român nominalizat la titlul de ÎNOTĂTORUL ANULUI pe plan mondial

 |  11:23
AVRAM IANCU, bibliotecarul român nominalizat la titlul de ÎNOTĂTORUL ANULUI pe plan mondial

România are, în premieră, un român nominalizat la categoria ÎNOTĂTORUL ANULUI în ape libere, de către World Open Water Swimming Association (California, SUA). Avram Iancu, bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2860 de kilometri) fără costum de protecție, reușind această performanță în 89 de zile.

România are, în premieră, un român nominalizat la categoria ÎNOTĂTORUL ANULUI în ape libere, de către World Open Water Swimming Association (California, SUA).

Avram Iancu, bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2860 de kilometri) fără costum de protecție, reușind această performanță în 89 de zile.

“Nu pot să spun decât că mă simt onorat și fericit că o astfel de performanță a reușit să stârnească ecouri nu doar în România și Europa ci și în Statele Unite, iar nominalizarea vine să-mi confirme că reușita mea a fost, într-adevăr, una excepțională. Am încredere că voi câștiga și că voi fi desemnat Înotătorul Anului pe plan mondial, dar acest lucru poate fi posibil numai cu sprijinul românilor, pentru că avem de-a face cu un sistem de votare public. Se poate vota pe https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/”, declară Avram Iancu.

Avram Iancu este primul român din istorie care ajunge pe lista nominalizărilor World Open Water Swimming Association alături de alți 12 sportivi din întreaga lume, fiecare cu performanțe răsunătoare. Nominalizările sunt realizate de un juriu format din antrenori și foști campioni la concursuri ce presupun înotul în ape libere.

Câștigătorul va fi anunțat pe 1 ianuarie 2018 printr-o ceremonie care va avea loc în California, Statele Unite ale Americii.

Steven Munatones, fost întotător profesionist de maraton, apreciat instructor, membru de onoare în International Marathon Swimming Hall of Fame și fondator al organizației World Open Water Swimming Association, spune despre performanța lui Avram Iancu:

"Avram și-a depășit orice limite în timpul celor 89 de zile și a făcut față unor condiții nefavorabile de mediu pe care nu le anticipase. Prin performanța sa, Avram a ajuns la sufletul a sute de mii de persoane, care au rămas impresionați de personalitatea lui, ambiția si determinarea de care a dat dovadă. Și-a câștigat astfel nominalizarea la categoria Înotătorul Anului pe plan mondial".

Avram Iancu este, de altfel, și primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de 17 ore și 54 de minute în care a parcurs 62 de kilometri.

Până în prezent, alte două persoane au reușit să străbată înot Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Primul este slovenul Martin Strel, care, în anul 2000, a înotat timp de 58 de zile în Dunăre, ajutându-se de un costum de neopren și labe de înot. Șase ani mai târziu, canadianca Mimi Huges a terminat același traseu, după 90 de zile, echipată cu un costum de neopren, dar fără labe de înot.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-07

GALERIE MEDIA


TAGURI: avram iancu, inotatorul anului, dunare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...