2018-12-10 04:44


Balerina Maia Pliseţkaia a murit la 89 de ani după ce a suferit o criză cardiacă

 |  08:53
Balerina Maia Pliseţkaia a murit la 89 de ani după ce a suferit o criză cardiacă

Directorul teatrului Bolșoi din Moscova Vladimir Urin a anunțat, sâmbătă, că balerina Maia Pliseţkaia a murit la vârsta de 89 de ani, după ce a suferit o criză cardiacă.

"Ea a murit după ce a suferit o criză cardiacă. Medicii au încercat totul, dar nu au mai putut face nimic", a precizat Vladimir Urin, citat de agenția de presă rusă TASS, potrivit Agerpres.

Directorul teatrului a mai spus că Maia Pliseţkaia a murit în Germania, el precizând că a fost informat de soțul balerinei, compozitorul rus Rodion Șcedrin.

Președintele rus Vladimir Putin a exprimat condoleanțe rudelor dansatoarei într-un comunicat publicat de serviciul său de presă.

Maia Plisețkaia a fost una din doar două balerine ale Uniunii Sovietice consacrată cu titlul de "Prima ballerina assoluta", precizează AFP.

Maia Pliseţkaia a intrat în Bolșoi în 1943, unde s-a impus imediat ca una dintre cele mai bune dansatoare ale generației sale. Ea s-a distins de asemenea prin sfidarea regimului sovietic, care a calificat drept scandalos modul cum ea interpreta unele balete.

Ea a dansat aproape 50 de ani la Bolșoi, depășind cu mult vârsta de pensionare la care ies de obicei balerinele ruse. În 2005, la 80 de ani, Maia Pliseţkaia a interpretat la Kremlin "Ave Maia", dedicată lui Maurice Bejart.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: balerina, maia, plisetkaia, murit, moare, 89, ani, sufera, criza, cardicaca, director, teatru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...