2017-01-19 04:33

SPECIAL


Bărbaţii metrosexuali riscă afecţiuni severe ale spatelui din cauza genţilor de umăr

 |  16:18
Bărbaţii metrosexuali riscă afecţiuni severe ale spatelui din cauza genţilor de umăr

Bărbaţii metrosexualiriscă afecţiuni severe ale spatelui dincauzagenţilor de umărbărbăteşti şi a rucsacurilor, potrivit unui studiu realizat recent în MareaBritanie, informează dailymail.co.uk.

FotbalistulDavid Beckham are o astfel de geantă, la fel şi actorul american Robert Downey jrşi modelul David Gandy. Considerate un accesoriu obligatoriu în moda masculinăactuală, unmodelde geantă bărbătească, purtată pe un singur umăr îiexpune pe mulţi bărbaţi la riscul de declanşare a unor afecţiuni severe alespatelui şi ale umărului.

Potrivitunui studiu realizat de British Chiropractic Association (BCA), bărbaţiitransportă în genţile lor prea multe "lucruri obligatorii" în timpulcălătoriilor pe care le întreprind.

Laptopuri,tablete electronice, telefoane inteligente, cărţi şi echipamente sportive sunttransportate totmaides de bărbaţi în aceste genţi, care nu mai suntdeloc acele obiecte care atrag ironiile celor din jur, ci sunt considerateaccesorii funcţionale.

Însăaceastă tendinţă "fashion" are anumite repercusiuni asupra stării desănătate a bărbaţilor moderni, două treimi dintre aceştia acuzând dureri despate şi de umăr.

Potrivitstudiului BCA, greutatea medie a unei genţi bărbăteşti sau a unui rucsac aajuns în prezent la 6,2 kilograme. Această greutate transportată pe un singurumăr, pe o duratămarede timp, cum este cazul drumului până şi de lalocul de muncă, poate conduce la apariţia unei senzaţii puternice de disconfortfizic pentru majoritatea oamenilor.

Potrivitstudiului britanic, trei din cinci bărbaţi (60%) poartă zilnic pe umăr sau înspate astfel de genţi şi rucsacuri.

Experţiibritanici oferă însă şi câteva sfaturi practice pentru a limita durerileprovocate de aceste genţi: mutaţi geanta la intervale regulate pe celălaltumăr, cureaua acesteia trebuie să fie câtmaiscurtă şi nu puneţi îngeantă decât acele obiecte pe care le consideraţi de strictă necesitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image