2017-01-22 12:11

SPECIAL


Barna a primit ''cadou'' un blog pro Avram Iancu. ''Călăul'' lui Avram Iancu este urmărit penal de Parchetul General

 |  18:12
Barna a primit ''cadou'' un blog pro Avram Iancu. ''Călăul'' lui Avram Iancu este urmărit penal de Parchetul General
ProcuroriiParchetului General au decis începerea urmăririi penale pe numele lui CsibiBarna, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştiipublice şi instigare la discriminare, informează instituţia, acestaprezentându-se, ieri, la sediul parchetului, pentru audieri și pentruprezentarea învinuirilor.

Potrivitunui comunicat al Parchetului General, urmărirea penală a fost dispusă luni,iar dosarulavând ca obiect incidentul din 14 martie, în centrulmunicipiului Miercurea Ciuc, a fost preluat de procurorii Parchetului de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la propunerea procurorilor dincadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita. De altfel, Barna s-aprezentat, ieri, la ora 12.00, la Parchetul General, unde a fost audiat.Înainte de a intra în sediul Ministerului Public, Barna le-a răspunsîntrebărilor jurnaliştilor în limba maghiară.

„Caun câine turbat”

Peun presupus blog al funcționarului, csibibarna.blogspot.com, sunt postatemesaje de susținere a lui Avram Iancu, iar la profilul autorului este scrisurmătorul mesaj: În nemernicia mea, ca un câine turbat, mi-am bătut joc deeroul Revoluţiei paşoptiste Avram Iancu. Ştiu că voi plăti scump pentru faptelemele. Nu merit să fiu răbdat de pământul românesc din Harghita”. De asemenea,blogul intitulat „Csibi Barna blogja” are, ca descriere, următoarele date: Avram Iancu (n. 1824, Vidra de Sus - d. 10 septembrie 1872, Baia deCriș, Hunedoara) a fost un revoluționar român pașoptist, avocat transilvăneancare a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania”. Laprofilul utilizatorului, în cadrul rubricii „Domenii de interes” este scris „ ”. După toate aparențele, acest blog nu aparține lui CsibiBarna, ci este creat, mai dregrabă, de utilizatori de internet revoltați degestul funcționarului.

Detașarea,primită cu indignare

CsibiBarna, bărbatul din Miercurea Ciuc care l-a "spânzurat" pe AvramIancu într-o piaţă din centrul oraşului, este angajat al Direcţiei Generale aFinanţelor Publice a judeţului Harghita şi va fi cercetat de Comisia deDisciplină a ANAF, în calitate de funcţionar public, a informat ANAF.

PotrivitAgenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Csibi Barna este cercetat deComisia de Disciplină ca urmare a dispoziţiilor preşedintelui instituţiei,Sorin Blejnar, care a dispus şi detaşarea acestuia pentru 6 luni la AFP Abrud,judeţul Alba.

Totodată,preşedintele ANAF, Sorin Blejnar a dispus detaşarea pentru 6 luni a lui CsibiBarna la Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud, judeţul Alba,decizie care a stârnit un val de indignare, atât în rândul cetățenilor, cât șiîn rândul clasei politice.

Iertatîn instanțe pentru acțiunile sale

Din2009 şi până acum, Csibi Barna a primit trei amenzi, de 8.000 de lei, pentruacţiunile controversate pe care le-a organizat. Le-a contestat pe toate îninstanţă, şi a câştigat. Csibi Barna a anunţat public că doreşte o Constituţiea Ţinutului Secuiesc şi înfiinţarea unei trupe paramilitare botezate"Plutonul Secuiesc". Pe 1 decembie 2009, la Cluj-Napoca, el atulburat desfăşurarea manifestărilor, printr-o acţiune de"comemorare" a unei grupări paramilitare maghiare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09

Mai multe imagini:
Barna a primit ''cadou'' un blog pro Avram Iancu. ''Călăul'' lui Avram Iancu este urmărit penal de Parchetul General
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image