2017-01-19 21:33

SPECIAL


Băsescu a invitat artiştii să joace spectacolul BLONDA, CHIORUL SI PITICUL la Cotroceni

 |  12:28
Băsescu a invitat artiştii să joace spectacolul BLONDA, CHIORUL SI PITICUL la Cotroceni

PreşedinteleTraian Băsescu a invitat trupa de artişti să joace spectacolul "Blonda,chiorul şi piticul" la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o datăcare urmează să fie stabilită de comun acord, şeful statului urmând să fieprezent în sală, alături de soţia sa, Maria Băsescu.

"PreşedinteleRomâniei, Traian Băsescu, invită trupa de artişti să susţină piesa de teatru însala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o dată care urmează să fiestabilită de comun acord. Preşedintele va fi prezent în sală alături de doamnaMaria Băsescu. În România, libertatea de exprimare este totală", adeclarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, consilierul prezidenţialValeriu Turcan.

Ştefanis Lupu, regizorulcomediei "Blonda, chiorul şi piticul", a declarat că directoarea SăliiDalles, Iustina Cornel, i-a cerut să schimbe titlul spectacolului, pentru a fijucat în continuare în respectiva instituţie, însă aceasta spune căobscenitatea limbajului a dus la anularea piesei.

,pentru MEDIAFAX, că directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, a venit la el, înseara premierei (14 mai), şi i-a spus: "Schimbaţi titlul şi vedeţi ce faceţica să mai jucaţi".

În schimb, Iustina Cornel,directoarea Sălii Dalles, care găzduia "Blonda, chiorul şi piticul",a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia sa nu a avut de-a face cu titlulpiesei, ci cu "obscenitatea limbajului" din spectacol.

"Piesa lui este oobscenitate de la început la sfârşit", a spus Iustina Cornel. "Nuaveam cum să scot publicul din sală, pentru că era premieră, dar dacă IonDalles ar vedea obscenităţile acestea s-ar răsuci în mormânt", a adăugatea. Directoarea Sălii Dalles consideră că regizorul a ales să îşi facă reclamăprin acest scandal, după ce la premiera piesei a reuşit să vândă doar treibilete.

În schimb, Ştefanis Lupu a spuscă spectacolul, la a cărui premieră sala a fost plină, nu este "cu nimicmai obscen decât ce se joacă acum", adăugând că expresiile folosite în"Blonda, chiorul şi piticul" sunt "rupte din context" de cătreIustina Cornel. "Este vorba de o mare dramă a societăţii în care trăim",a descris el acţiunea din piesă. "Este vorba despre un medic care estedisponibilizat şi îl sună creditorii", a adăugat regizorul. Potrivit acestuia,din galeria personajelor piesei "Blonda, chiorul şi piticul" facparte şi un profesor de geografie disponibilizat, dar şi poliţişti anchetaţi.

Despre titlul piesei, ŞtefanisLupu a spus că acesta este simbolic şi "înseamnă puterea". "În ţaraîn care trăim noi, suntem şi blonzi şi chiori şi pitici", a explicat el,precizând că nu speculează defectele fizice în spectacolele sale.

După premiera din 14 mai, piesanu se va mai juca la Sala Dalles. Directoarea Dalles, Iustina Cornel, a spus că,din punctul său de vedere, contractul dintre Teatrul Odiseu, care pune în scenăpiesa "Blonda, chiorul şi piticul", şi Universitatea Populară"Ioan I. Dalles" este încheiat.

Totuşi, spectacolul va continuasă fie prezentat în alte locuri din Capitală. În acest sens, Ştefanis Lupu aprecizat că spectacolul "Blonda, chiorul şi piticul" va avea oreprezentaţie vineri seara în clubul La Scena, din Bucureşti. "Am primittelefoane să arăt spectacolul şi în ţară şivreau să îl duc şi în zone rurale, unde nu există teatre", a mai spus ŞtefanisLupu.

Din distribuţia spectacolului"Blonda, chiorul şi piticul" fac parte Adriana Drăguţ Jighirgiu,Cristi Martin, Ovidiu Uşvat, Darius Munteanu, Cătălin Braticevici şi ŞtefanisLupu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image