2017-01-19 19:11

SPECIAL


Băsescu, despre uciderea lui ben Laden: Notăm marele succes al SUA, este „începutul sfârşitului”

 |  10:23
Băsescu, despre uciderea lui ben Laden: Notăm marele succes al SUA, este „începutul sfârşitului”

Preşedintele TraianBăsescu a afirmat, marţi, în debutul întrevederii cu subsecretarul de stat alSUA, Ellen Taucher, că a notat marele succes al Guvernului SUA, el apreciind căuciderea lui ben Laden reprezintă "începutul sfârşitului" şi un momentextraordinar pentru ce se întâmplă în ţările arabe.

"Notămmarele succes al Guvernului SUA. Este începutul sfârşitului şi un momentextraordinar pentru ceea ce se întâmplă în ţările arabe ", a spus Băsescu.

La rândul său,subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitateinternaţională, Ellen Taucher, a precizat că acest lucru aduce liniştesufletească familiilor celor care au murit în evenimentele din 11 septembrie şisupravieţuitorilor.

"Aduce multălinişte sufletească pentru familiile şi supravieţuitorii din urma atacurilor dela 11 septembrie şi arată foarte clar că, dacă le faci rău americanilor, dacădistrugi speranţele şi visele poporului american, nu vom lăsa ca acest lucru săse întâmple. Şi vă vom prinde!", a spus Ellen Taucher.

La rândul său,preşedintele Traian Băsescu i-a spus că a văzut reacţia celor din Washington.

"Da, eînduioşător", i-a spus subsecretarul de stat al SUA.

Ellen Taucher a adăugatcă fără aliaţi asemeni României ar fi dificil de purtat astfel de lupte.

"E foarte clarcă, fără aliaţi ca România, ar fi foarte dificil să purtăm această luptă încare suntem implicaţi", a spus subsecretarul de stat al SUA, EllenTaucher.

Preşedintele american,Barack Obama, a anunţat, luni, într-o intervenţie transmisă în direct deteleviziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva lideruluial-Qaida, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurileforţelor americane.

"Astăzi, potanunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat ooperaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida",a afirmat Obama.

Consiliul Suprem deApărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, luni seară, de la ora 19.00, la PalatulCotroceni. Şedinţa a durat mai puţin de o oră. Administraţia Prezidenţială amenţionat, într-un comunicat, că în cursul zilei de marţi şeful statului vaface o declaraţie de presă cu privire la tematica abordată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image