2017-01-23 04:47


Băsescu: Eu vreau ca operaţiunea de combatere a evaziunii în vămi să ajungă la

 |  08:27
Băsescu: Eu vreau ca operaţiunea de combatere a evaziunii în vămi să ajungă la

Preşedintele TraianBăsescu a declarat marţi, în cadrul emisiunii "Ediţie specială" de laTVR1, că operaţiunea de combatere a evaziunii fiscale din domeniul vamal aînceput în varaanului trecut şi că vrea ca operaţiunea de combatere a evaziunii în vămi săajungă la "regina" sistemului .

Uninominalultrebuie făcut corect şi banii de campanie finanţaţi din bugetul de stat, pentrucă numai aşa putem îndepărta clientela de oamenii politici. Bugetul de stat şistatul îşi permit acest lucru. Legea electorală trebuie asumată de majoritateaparlamentară. Dacă vor ţine contde asta bine, dacă nu, să le fie de bine.

Nu am discutat despre unprotocol de guvernare, şi după ziua de astăzi nici nu mai contează. Nu mă intereseazăce fac. Politic este treaba lor. Primul responsabil este partidul cel mai mare:PDL. După ziua de azi chiar nu mai aştept nimic de la ei. Am văzut niştereacţii şi îmi arată că au dimensiune mică ca oameni politici. Sper ca aceastăcoaliţie să ducă programul cu Fondul mai departe sau atât cât are capacitateasă o facă. Dacă vor trece la populisme nu vor putea să-l ducă. Nu ne-ar fi bunăo criză politică, abia începem să redevenim credibili pe pieţele internaţionaleşi un moment de instabilitate ne-ar duce înapoi în zona de risc.M-am săturat să tot fac apel la parlament, iar ei să o trateze ca pe ochestiune facultativă.

Până în 2012 populaţia nu va avea gaze la preţul pieţei. Nuse mai poate merge ca până acum. În primă fază preţul gazelor trebuieliberalizat pentru industrie.

Nu se poate guverna populist. Cine se bagă doar pentruputere mai bine să lase pe cei care vor să scoată România din dificultate.

Eu am vrut un acord pe 2 ani şi pentru că ştiu că vine un anelectoral.

Următorul acord cu FMI este preventiv, acordul de prevenirea populismului. Puteam să întrerupem acordul cu Fondul, putea să fie unul multmai simplu. Am vrut să continuăm un proces de reformă. Noi avem o problemă marede performanţă: regiile autonome. Nu putem fi performanţi economic dacă toatemarile regii au pierderi uriaşe. Am stabilit un program care să vizezeeficientizarea acestor regii: reducerea cheltuielilor. Regiile statuluigenerează circa 70% din datoriile firmelor către stat. Toate punctele trecuteîn programul cu FMI vizează zone de eficientizare.

Economia României a ieşit din zona de risc. N-am ieşit dincriză, ci din zona de risc, dar trebuie să consolidăm stabilitateamacroeconomică. Nu mai suntem în perioada în care trebuia să tăiem. Dar nu vafi veselie. Totul este să stăm în echilibru, pentru că altfel riscăm să nu maiplătim salarii şi pensii. Nu am refuzat ultima tranşă pentru că aveam preamulţi bani, ci pentru că era destinată Băncii Naţionale, iar la BNR avem acumrezervă suficientă.

Foarte bine că USL doreşte puterea, dar eu îmi doresc să facce trebuie, pentru că ştiu că nu am altă variantă. Odată venit la putere, cevrei să faci cu ea? Nu mă sperie termenul de 25 martie pentru suspendare. Dacăactuala majoritate pierde majoritatea în Parlament, voi chema partidele laconsultări şi voi încerca o soluţie politică. Voi face compromisuri pentru a daţării un Guvern, dar eu nu cred că se va ajunge aici.

, parcă sunt două Matrioşti carespun un singur lucru: suspendarea lui Băsescu, căderea Guvernului. Obiectivullor este să dobândească puterea, dar trebuie să ai o motivaţie. Ce puialternativ ca program pentru ţară? Sunt un cuplu comic care au un ideologcomic: pe Felix. Mă distrează, şi ei şi cel care a gândit această alianţă, careare meritul că a împărţit forţele politice de stânga şi de dreapta.

Eu nu sunt împotriva compromisului, dar nu continuu. Sunt capabil de compromis,dar viaţa unui partid nu trebuie să fie un compromis. Să fac un compromis cuVoiculescu ca să dau bine la Antene, să fac cu Vîntu ca să dau bine laRealitatea, să fac cu Ponta ca să nu mă aresteze.

O condiţie care nu poate fi depăşită pentru candidatura laconducerea partidului este vechimea de 5 ani în partid.

Nu există pericolul scindării PDL, partidul nu mai este lastadiul la care să îşi poată alege conducerea prin negociere. Are nevoie de ocompetiţie internă puternică. Dacă este o ompetiţie decentă în care să respecteo înţelegere si să nu se atace unul pe altul n-au de ce să se scindeze.

Eu nu vreau să dau nume noi, eu vorbesc de oameni noi înconducerea partidului. Numai cu echipa veche nu va face performanţă. Dacă măvor chema, dar cu toţi preşedinţii de organizaţii, le voi spune părera mea.Dacă nu, nu mă interesează grupurile care intră în competiţie.

Nu l-am încurajat pe Liviu Negoiţă să candideze la şefiapartidului. Nu l-am văzut de anul trecut din octombrie.

în ceea ce priveşte analizapolitică sunt analizele dânsului. Nu reprezintă punctul meu de vedere. Eu suntconvins că dacă PDL nu revine la valorile pe care le-a avut atunci când acâştigat alegerile, PDL se autocondamnă. Sper ca la alegeri să fie o competiţiecare să aducă noutate şi oameni politici care nu sunt dispuşi la compromisuri.Ar fi jalnic ca şi cel de-al treilea partid mare al României să intre într-unjoc al compromisurilor.

În cazul Nicolescu, influenţă asupra judecătorilor au avutmedicii., iar . E sănătos, nu are urme demetastaze cum avea când l-a operat unul din medicii patriei. Medicii nu audreptul să stabilească în locul procurorilor şi judecătorilor. Va trebui săgândim un sistem în care asistenţa medicală să fie dată de un număr de medicicare să fie atestaţi a fi morali.

Eu nu vreau ca Păsat să meargă în faţa procurorului cupropunerea de arestare pentru mine, ci vroiam să confirmăm că România este statde drept în care Parlamentul nu se face scut împotriva solicitării justiţiei.

La raportul din vară România a primit eticheta de lipsă devoinţă politică împotriva corupţiei. Cu toate eforturile făcute, acum riscămaceeaşi remarcă, care este ucigătoare.

Nu voi mai merge la şedinţele de grup să discut cuparlamentarii.

Vreau modificarea legii imunităţii politice: Să ai imunitatestrict pentru declaraţiile politice, iar pentru orice activitate infracţionalăsă fii tratat ca orice cetăţean.

Cei mai mulţi parlamentari care au votat pentru Păsat aufost de la PDL. Practic .Toate partidele au responsabilitate pentru incidentul de astăzi. Cele dinmajoritate sunt principalii responsabili. Aici era vorba de o chestiune deprincipiu: aperi sau nu aperi un om certat cu legea.

Încă sunt ţări care încearcă să lege MCV-ul de accesul înSchengen.

Ministrul francez nu ştia despre ce era vorba. Doarpresupunea. Această operaţiune nu va avea un efect pozitiv în afara ţăriipentru că arată cât de cangrenat era sistemul. Dar s-a luat decizia caoperaţiunea să se facă oricum.

Eu îmi doresc să se ajungă la "regina" acestuisistem. Dacă aceştia ar avea minim de decenţă ar trebui să spună ce ştiu. Esteun moment în care putem curăţa un sistem întreg. A ne limita strict la ofiţeriide poliţie şi la vameşi este puţin.

Noi trebuia să probăm că este o luptă anticorupţie reală şinu o chestiune de faţadă. Totul a pornit de la un document care enumerăpracticile evazioniste din domeniul fiscal şi vamal. Am primit documentul învara acestui an şi imediat .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image