2017-01-18 12:27

SPECIAL


Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier

 |  07:47
Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier
Preşedintele Traian Băsescu adeclarat, luni, la TVR, că Victor Ponta este "un om care n-are calităţi săconducă o maşină lungă de trei metri", fiind doar copilot, şeful statuluiadăugând că liderul PSD nu are maturitatea necesară să fie prim-ministru înmandatul său în fruntea ţării.

"Sunt obligat deConstituţie să am consultări cu toate partidele şi le-aş avea dacă ar cădeaGuvernul la moţiune. Dar domnul Ponta este copilot la o maşină. Dânsulmaiparticipă la raliuri şi are sponsorinecunoscuţi, deşi se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cusponsorii ăştia necunoscuţi a reuşit să ajungă copilot. El stă în dreaptaconducătorului.Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doarcopilot? Deci un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de treimetri. Este copilot în maşina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poţi să-idai ţara în mână?Decinu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru alRomâniei, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuiesă fie responsabil când desemnează un prim-ministru", a spus Băsescu la.

El a pus sub semnul întrebăriică Ponta ar reuşi, în cazul uneinoirecesiuni,să ia măsuri impopulare şi a adăugat că îl consideră un copilot care nu poatefi pilot de ţară.

"Gândiţi-vă cumar reacţiona Victor Ponta dacă să spunem - ceea ce se întâmplă acum în lumeaglobală ne arată că se produce o revenire economică extremn de fragilă - dacăs-ar produce o reintrare a globului în recesiune.Cum ai lua cu unul ca Victor Pontamăsuri impopulare, dar necesare, ca să nu arunci ţara într-un haos? Deci nu-lvăd capabil; de aşa ceva. Este un copilot care nu poate fi pilot de ţară. Nupoţi să-i dai manşa în mână", a comentat Băsescu.

El a adăugat însă că esteobligat să discute cu opoziţia "dacă relansarea încrederii în Guvern arimplica unnouGuvern".

"Şi sincer să fiu amavea nevoie de puţină înţelegere politică", a spus Băsescu, adăugând căgreul a grecut şi că nu ar fi necesară decât puţină solidaritate pentrurelansarea încrederii.

El a adăugat de altfel că unadintre problemele apărute în evaluările externe despre România este"eventuala instabilitate politică".

Întrebat ce a oferi în schimopoziţiei pentru această solidaritate, şeful statului a spus: "Din parteamea, le-am oferit linişte şi le pot oferi linişte încă patru ani după2012". El a adăugat că de premier "nu este cazul" deoareceexistă deja o majoritate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image