2019-01-24 04:28


Basul Nicolae Măgureanu a murit la vârsta de 56 de ani

 |  13:16

Basul Nicolae Măgureanu, angajat din 1979 la TeatrulNaţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, a murit luni seară,la vârsta de 56 de ani, în urma unei lungi suferinţe, informează instituţia despectacole.

Trupul neînsufleţit al luiNicolae Măgureanu va fi depus miercuri, după ora 12.00, în foaierul TeatruluiNaţional de Operetă "Ion Dacian", cei interesaţiputând să îi aducă artistului un ultim omagiu, au declarat, pentru MEDIAFAX,reprezentanţii instituţiei.

Basul Nicolae Măgureanu s-a născut în Giurgiu, pe 2 aprilie 1954, şi a absolvitLiceul Teoretic "Ion Marinescu" din localitatea natală, în 1973. Aurmat Facultatea de Drept şi, mai târziu, Institutul de Agronomie dinBucureşti, desfăşurându-şi, în acelaşi timp, activitatea ca membru al coruluiîn Ansamblul "Doina" al Armatei.

Din 1979 a fost angajat la Teatrul Naţional de Operetă.Nicolae Măgureanu s-a impus repede atenţiei publicului în roluri de un comicsavuros, precum Ali Hachim din "Oklahoma", Egon din "Logodniculdin Luna", Miska din "Silvia", Pah-Si-Fu din "Secretul luiMarco Polo", Des Aubrais din "Suzana" şi Alfred P. Doolittle din"My Fair Lady".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...