2018-12-13 03:50


Blaga: Dacă în 2001-2004 PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu

 |  12:31
Blaga: Dacă în 2001-2004 PDL a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu

Secretarul general alPDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că întotdeauna a spus că partidul trebuiecondus ca în perioada 2001-2004, iar dacă atunci PDL a fost condus de uncaporal, atunci aşa îl va conduce şi el.

"Euam spus în permanenţă (...) că partidul trebuie condus ca în perioada2001-2004. Dacă atunci a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şieu", a declarat Blaga, întrebat despre atacul şefului statului la adresasa, care a spus că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie deun caporal, ci de un preşedinte".

Vasile Blaga a maideclarat că el niciodată nu a afirmat că l-ar fi făcut pe Traian Băsescu primarsau preşedinte al ţării, dar că activitatea sa în echipa de campanie poate fievaluată.

Secretarul general alPDL a spus că niciodată nu a afirmat în 18 ani că l-ar fi făcut pe TraianBăsescu primar de două ori sau preşedinte.

El a arătat că nu estenicio noutate în faptul că preşedintele Băsescu declară că îl susţine pe EmilBoc şi a precizat că niciodată în public nu a făcut vreo trimitere la faptul căel ar fi susţinut de şeful statului.

"Nu doresc se lecomentez (afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu - n.r.), nu este pentruprima dată când domnul preşedinte declară că îl susţine pe domnul Boc, nu amcomentarii în acest sens de făcut, nu este nicio noutate, doar că niciodată înpublic nu am făcut vreo trimitere la faptul că aş fi susţinut de domnia sa",a afirmat Vasile Blaga.

Întrebat în legăturăcu numărul mai mare de delegaţi la Convenţia Naţională, Vasile Blaga a spus căel a arătat în permanenţă că un număr mai mare de delegaţi îl legitimează pecel care va fi ales şi va da posibilitatea "principalilor militanţi aipartidului" să participe la congres.

"Am văzut astăziaprecieri în legătură cu un număr mai mare de delegaţi în articoledumneavoastră. Eu am zis în permanenţă că un număr mai mare de delegaţi înprimul rând şi legitimează pe cel care va fi ales, dar pe de altă parte va daposibilitatea principalilor militanţi ai partidului să participe. Să nu uitaţică avem 1.068 de primari plus vicepreşedinţi de consilii judeţene, sunt 2.000de oameni care intră în prima linie", a explicat Blaga.

În perioada 2001-2004,partidul a fost condus de Traian Băsescu.

Preşedintele TraianBăsescu l-a atacat dur, duminică, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga,spunând că

Întrebat dacă îşimenţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus:"Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimbpartenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc".

Preşedintele şi-aexprimat apoi nemulţumirea că Vasile Blaga a făcut publică o întâlnire pe carea avut-o cu el şi cu Emil Boc, legat de creşterea de la 1.400 la 4.800 anumărului de delegaţi la congresul PDL. "Din păcate, unul din candidaţi,Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmăîncă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiilecu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţelegce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îicreează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şifaptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare desusţinere", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu l-aacuzat apoi pe Blaga că "şi-a însuşit un atac provenit din televiziunilelui Vântu şi Voiculescu" atunci când a declarat că vrea să-i fie şefuluistatului "un partener vertical, nu slugă". "PDL nu poate ficondus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte", aadăugat Traian Băsescu.

În momentul în care unjurnalist i-a spus şefului statului că Vasile Blaga este cel care i-a conduscampaniile electorale, Băsescu a răspuns că lui nu i-a condus nimeni niciodatăcampaniile electorale. "Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile.Punct. Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poatecâştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-aucâştigat alegerile nici când au candidat ei. Hai s-o lăsăm pe asta cu miturilecreate pe bani, da?", a conchis Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...