2019-03-26 12:37


Extravaganţa miliardarilor lumii

 |  21:00
Extravaganţa miliardarilor lumii

Unii au pornit de la zero, alţii au moştenit averi impresionante. Unii sunt strânşi la pungă, alţii sunt filantropişti recunoscuţi. Unii au abandonat facultatea susţinând că e nevoie doar de autodisciplină şi pasiune pentru ceea ce faci, alţii încurajează sistemele de învăţământ superior. Dar aproape toţi au devenit personaje controversate şi extravagante, cu o influenţă care se întinde dincolo de zona economică. Ei sunt marii bogaţi ai lumii, cel puţin cei din topurile oficiale.

Carlos Slim - mexicanul în vârstă de 71 de ani este cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 74 de miliarde de dolari (deşi se spune că a pierdut 8 miliarde în urma evoluţiilor de pe pieţe din ultima lună).

Extravaganţa miliardarilor lumii
zoom

-       Singura mare concesie făcută de Slim luxului este pasiunea pentru artă. A inaugurat Muzeul Soumaya, numit aşa după răposata soţie a miliardarului. Aceştia pot admira peste 66.000 de lucrări de artă aflate în posesia lui Carlos Slim. Colecţia impresionantă a miliardarului ar putea umple cinci muzee.

-       Recunoscut pentru faptul că nu face acte filantropice, miliardul s-a schimbat în ultima perioadă. El a  promis că donează 6 miliarde de dolari pentru trei fundaţii caritabile.

-       Miliardarul nu vrea să lase toată averea copiilor săi. Slim i-a în calcul să lase avera statului mexican.

-       A salvat cotidianul New York Times cu o infuzie de capital de peste 250 de milioane de dolari. El are acţiuni la compania care deţine cunoscutul ziar.

Bill Gates - al doilea pe lista celor mai bogaţi oameni din lume, Bill Gates are o avere estimată la 53 de miliarde de dolari.

-       Gates a abandonat studiile universitare pentru a înfiinţa o companie cu prietenul său din copilărie - Microsoft.

Extravaganţa miliardarilor lumii
zoom

-       În adolecenţă a fost hacker. Împreună cu prietenul său Paul Allen au încercat să acceseze conturile unei companii de contabilitate, pentru a obţine timp nelimitat pe internet.

-       Cei trei copii ai săi vor moşteni un procent insignifiant din averea sa. Gates va lăsa banii organizaţiilor pentru eradicarea sărăciei globale. El a donat până în prezent 30 de miliarde de dolari pentru o serie de programe de vaccinare şi pentru găsirea unor remedii la diverse boli. Gates colaborează cu ONU pentru găsirea unor soluţii la eradicarea sărăciei globale până în anul 2015.

Warren Buffet - are o avere estimată la 50 de miliarde de dolari şi, recent, a cerut politicienilor din SUA să impună taxe mai mari pentru cei bogaţi.

Extravaganţa miliardarilor lumii
zoom
- Un copil problemă şi cu note mici la şcoală, el şi-a început drumul spre bogăţie citind toate cărţile despre investiţii din biblioteca din Omaha până la vârsta de 12 ani. A făcut primul parteneriat la vârsta de 25 de ani.

- Buffet trăieşte dintr-un salariu de 100.000 de dolari pe an, în 2006 nu avea telefon mobil şi nici computer şi vrea să-şi lase averea, în proporţie de 83%, pentru acte caritabile.

- Miliardarul locuieşte încă în casa cu cinci dormitoare din Omaha, Nebraska, cumpărată cu 31.500 dolari în 1958.

- Nu deţine iahturi, deoarece, după cum spune el, "cele mai multe jucării sunt doar o durere în gât”.

George Soros - are 81 de ani şi o avere de peste 15 miliarde de dolari. El a declarat că ar vrea să fie numit„un speculator financiar, filantropist şi filosofic”.  La sfârşitul lunii iulie, miliardarul a anunţat că se retrage din afaceri.

- Soros a făcut bani din câteva tranzacţii extrem de riscante şi contestate. Notorietatea sa a ajuns la apogeu când, în septembrie 1992, a riscat 10 miliarde de dolari pe o singură speculaţie când a pariat pe o scădere a lirei britanice.

- Se speculează că Soros stă în spatele ascensiunii unor şefi de stat, precum Gorbaciov, Havel, Iuscenko.

- Miliardarul este un personaj central în mai multe mari organizaţii: "Council of Foreign Relations", "World Economic Forum", "Human Rights Watch" (HRW).

- Fosta iubită a miliardarului, de 28 de ani, l-a acuzat pe acesta că nu şi-a respectat promisiunea de a-i cumpăra un apartament în New York şi l-a dat în judecată cerându-i în instanţă 50 de milioane de dolari. Conform rechizitoriului, “când se aflau în pat, Soros a pălmuit-o pe Ferreyr, după care şi-a pus mâinile în jurul gâtului ei în încercarea de a o sugruma. Brazilianca susţine că Soros are un obicei ciudat: în casa acestuia există o masă pentru bărbaţi, una pentru femei şi una pentru copii. Brazilianca a fost mereu aşezată la masa pentru copii.

Lilliane Bettencourt - 88 de ani, moştenitoarea L’Oreal, cea mai bogată femeie din lume, 23,5 miliarde $

Extravaganţa miliardarilor lumii
zoom

-       A atras atenţia printr-o serie de procese intentate chiar de... propria fiică. Aceasta a acuzat-o de lipsă de discernământ după ce i-a oferit bani şi cadouri în valoare de un miliard $ fotografului Francois-Marie Banier. Ulterior, mama şi fiica s-au împăcat, însă scandalul a reizbucnit după ce Lilliane Bettencourt a declarat în faţa unui judecător că nu cunoaşte câţi bani are în cont şi că se consideră o femeie săracă, fără bani de investit;

-       Un alt episod în care Bettencourt a fost implicată îl constituie acuzaţiile de donaţii ilegale făcute în campania electorală a preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Larry Page - 38 de ani, cofondator Google, cel mai tânăr din top 25 Forbes, 19,8 miliarde $

-       Este pasionat de investiţii în descoperirea de metode alternative de furnizare a energiei, achiziţionând în acest sens o reţea de locuinţe din Palo Alto, care se folosesc de energia geotermală şi de sisteme de captare a apei de ploaie;

-       Conduce o maşină electrică fabricată de Tesla Motors, o companie finanţată de Page împreună cu cofondatorul Google, Sergey Brin.

Mark Zuckerberg - 27 de ani, fondator Facebook, cel mai tânăr din topul Forbes, 13,5 miliarde $

-       Este considerat responsabilul moral al succesului revoluţiilor d

Extravaganţa miliardarilor lumii
zoom
in lumea arabă din Tunisia şi Egipt, precum şi al protestelor din Iran, China, Yemen, Siria sau Bahrain;

-       Împreună cu Bill Gates şi Warren Buffett a promis că îşi va dona jumătate din avere pentru acte de caritate, îndemnând şi alte personalităţi care deţin o avere consistentă să le urmeze exemplul;

-       În ciuda acestui fapt, Zuckerberg este considerat un personaj zgârcit, fapt relevat şi în pelicula „The Social Network”, care spune povestea înfiinţării platformei Facebook. Chiar înaintea lansării filmului în Statele Unite, Zuckerberg a făcut o serie de acte caritabile.

Lakshmi Mittal - 61 de ani, patron ArcelorMittal, locul 6 în Forbes, 31,1 miliarde $

-       Deţine cea mai mare companie de producţie a oţelului din lume, afacerile sale desfăşurându-se şi în România, unde a achiziţionat combinatul siderurgic de la Galaţi;

-       A finanţat o sculptură de peste 100 m înălţime, denumită ArcelorMittal Orbit, ridicată în Parcul Olimpic din Londra pentru Jocurile Olimpice din 2012;

-       Mittal este acuzat de angajaţii din minele pe care le deţine în Kazahstan de nerespectarea condiţiilor de lucru, mai apropiate de un sistem sclavagist, în care normele de protecţie sunt ignorate. 91 de mineri au murit între 2004 şi 2007 în minele deţinute de Mittal în Kazahstan.

Roman Abramovici - 44 de ani, 13,4 miliarde $

-       Deţine cel mai mare iaht din lume, Eclipse, în valoare de 250 milioane $, pe lângă alte două iahturi, un avion, clubul britanic Chelsea Londra, precum şi mai multe proprietăţi imobiliare din Londra, St. Barts, Colorado, Sardinia şi Franţa;

-       Este considerat „cel mai bine protejat om de afaceri din lume”, cu o adevărată „armată privată” de 400 de bodyguarzi;

-       Este pasionat de artă, în special de pictură. În 2008, a achiziţionat „Tripticul”, pictat de Francis Bacon, cu 61,4 milioane de euro (un record pentru o operă postbelică) şi un tablou al lui Lucian Freud, pentru 23,9 milioane de euro, înregistrând atunci un record pentru o operă a unui pictor aflat în viaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20

TAGURI: bogatie, miliardari, extravaganta, Carlos, Slim, bani, bogati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...