2017-01-23 08:46


Borbely, 90% în favoarea proiectului Roşia Montană

 |  17:23
Borbely, 90% în favoarea proiectului Roşia Montană

O decizie privind exploatarea minieră de la Roşia Montană ar putea fi luată la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely. “O să mai avem o comisie tehnică la începutul acestui an, pentru că am clarificat pe parcurs aceste probleme. (...)

Dacă aceste condiţii de mediu vor fi îndeplinite, atunci vom propune Guvernului avizul”, a declarat ministrul, la TVR Info. Întrebat dacă el e convins că acest proiect este benefic, Borbely a răspuns: “Acum suntem 90 la sută”. Liderul UDMR a mai afirmat că în afară de componenta tehnică este şi una politică în legătură cu acest caz, şi că presiunile sunt făcute pe toate partidele politice, nu doar pe UDMR. “Cealaltă componentă este politică. Suntem atacaţi şi din sânul comunităţii maghiare, că noi suntem cu cianura, că nu ştiu ce...

Trebuie să ne asumăm această răspundere. Vorbesc de UDMR şi de Coaliţie”, a admis el. Borbely susţine că proiectul e ca “o poveste care nu se termină”. “E ca povestea în limba maghiară, «Povestea cocoşului roşu» care nu se termină niciodată – ăsta e spiritul poveştii, că nu se termină niciodată. Statul român când a decis în 2000 şi a încheiat acel contract păgubos – că putea să încheie un contract mai avantajos, să nu lase din mână – atunci trebuia să spună că e necesar să mutăm 80 de case şi eu, statul, vă mut, nu vine investitorul. Şi este o poveste care s-a derulat după aceea şi din păcate a arătat şi incapacitatea statului român de a gestiona această problemă. Când un stat are 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint, să nu-mi spună nimeni că nu se gândeşte să exploateze acel zăcământ”, a subliniat ministrul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: aviz proiectul Rosia Montana, Borbely Rosia MontanaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image