2017-01-19 10:47

SPECIAL


Borbely se transformă în “ministrul taxă”

 |  18:00
Borbely se transformă în “ministrul taxă”

Taxa pe poluarea produsă de sistemele de încălzire pentru populaţie mai stă. Aplicarea ei nu se întrevede mai devreme de 2014, pentru că actul normativ comunitar nici nu a fost elaborat încă. Autorităţile române caută variante care să aducă bani la buget, dar nici să nu deranjeze cetăţenii, acum, când ne pregătim de alegeri.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a avansat ideea de a se introduce taxe de poluare pentru centralele termice de apartament. Potrivit acestuia, sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură este mai “convenabil” decât centralele de apartament, precizează Agerpres. Ministrul a reformulat, astfel că această taxă, în pregătire la Comisia Europeană, se referă la combustibilii pentru încălzire. După părerea acestuia, ar trebuie taxaţi numai combustibilii tradiţionali, nu şi cei proveniţi din surse regenerabile. Astfel, taxa va fi în funcţie de “potenţialul” de poluare al fiecărui tip de combustibil. Ministrul a precizat că documentul comunitar are nevoie de vot unanim din partea statelor membre. “După părerea mea, cred că din 2013 nu se va putea introduce o asemenea taxă”, a completat ministrul.

Laszlo Borbely a avut o opoziţie dârză la taxa pe centralele de apartament din partea primarului de Târgu-Mureş, Dorin Florea, care este şi vicepreşedintele PDL. “Declaraţia făcută cu taxa de centrală consider că este una pripită, dar care pe mine nu mă îngrijorează, pentru că eu cunosc personajul. (...) Deci, de la taxa pe maşini la taxa pe fum la taxa pe centrale eu spun că, pe bună dreptate, o să i se spună «ministrul taxă»”, a declarat Florea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image