2017-01-16 17:57

SPECIAL


Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!

 |  15:13
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!

În ţinutul Florii Levantului vă împrieteniţi cu broaştele ţestoase, înotaţi în marea turcoaz şi profitaţi de razele soarelui pe un nisip fin şi moale, la câtiva paşi de umbra palmierilor.

Grotele albastre, golfurile, plaja cu epava unui vapor (Navagio) sunt emblemele insulei. Aveţi o mulţime de posibilităţi pentru a petrece vacanţa într-un mod cât mai plăcut: plajă, înot în apele cristaline ale mării, scufundări sau o croazieră în jurul insulei, expediţii montane sau doar relaxare în atmosfera deosebită şi liniştită de aici.

Itinerariu de vacanţă

Zante, capitala insulei, este plină de magazine cu suveniruri pentru turişti, majoritatea având ca emblemă ţestoasele Carreta-Carreta. Veţi găsi îmbrăcăminte şi încălţăminte specifică insulei, dar şi mărci cunoscute peste tot în lume, ulei de măsline, vinuri demidulci sau seci şi nuga cu migdale. Oraşul are un farmec boem dat de vegetaţia bogată, de clădirile în stil neoclasic şi de frumuseţea falezei, care, în special la asfinţit, este locul preferat de promenadă al turiştilor şi al localnicilor. Restaurantele vă atrag de pe drum cu mirosul îmbietor de friptură de miel şi delicatese din carne de capră, presărate cu măghiran, cimbru şi ulei de măsline. Vă aşteaptă un maraton culinar, trebuie să faceţi faţă delicioaselor aperitive meze, să gustaţi ouzo (ţuica tradiţională) şi să vă delectaţi cu celebrele baklavale însiropate cu miere. Porniţi apoi spre Grotele albastre, situate în partea de nord a insulei, care reprezintă o formaţiune geologică neobişnuită, creând un peisaj marin inconfundabil, atât prin forma stâncilor, cât şi prin albastrul intens al apei, vizibil mai ales în lumina pură a dimineţii.

Cele mai romantice locuri

Vizitaţi micul sat pitoresc Kampi din vestul insulei şi urmaţi drumul abrupt până în partea de sus a dealului. Trebuie să ajungeţi acolo devreme pentru a obţine un loc bun de observare a spectacolului magic al soarelui care coboară lent în mare şi împânzeşte cerul cu o nebunie de culori. Tavernele de familie sunt disponibile atât pe parcursul drumului, cât şi în partea de sus a dealului, cu privelişti bune pentru a vă bucura de apus în compania unei mese tradiţionale delicioase. O plimbare în Portul din Zakynthos, pe celebra Strada Marina vă oferă scene frumoase cu pescari, bărcuţe cu vele, magazine locale şi cafenele rustice. Veţi ajunge în Piaţa Mare Dionysios Solomos, care poartă numele poetului ce a creat imnul naţional al Greciei şi găzduieşte statuia acestuia. Tot aici se organizează vara şi o expoziţie de carte în aer liber, iar în biserica St. Nicolas puteţi admira expoziţii de artă. La 25 de kilometri de Zakynthos, în micul sat  Anafonitria se află o biserică bizantină construită în onoarea Fecioarei Maria, unde a trăit şi patronul spiritual al insulei, Agios Dionysios. În apropiere localnicii vă îmbie cu produse locale: brânză, miere, ulei de măsline.

Plaje cu broscuţe

În apropierea capitalei Zakynthos veţi întâlni plaja şi satul cu acelaşi nume, Kalamaki. Este o plajă micuţă cu o privelişte minunată către plaja Laganas, gata pregătită să vă surprindă cu broaştele ţestoase Caretta-Caretta, care vă ţin companie în timpul înotului. Dacă vă plac sporturile nautice merită să ajungeţi pe plaja Agios Nikolaos! Poartă numele capelei aflate în capătul stâng al plajei şi este presărată cu numeroase restaurante, baruri şi centre de scufundări. Vedetă este plaja Navagio cu epava unui vapor eşuat, o găsiţi într-un golf mic, unde malurile stâng şi drept se întind pe apă de parcă ar vrea să prindă plaja în strânsoarea lor. Plaja este acoperită de pietricele albe, ca nişte granule. Toate sunt netede, fine, probabil şlefuite îndelung de valuri. Apa este de un albastru dens, aproape lăptos. De pe plaja Lake Candle alegeţi o plimbare cu glass bottom-ul (barca cu fundul din sticlă care vă arată peştişorii care se joacă în apă) într-o excursie către Peştera Albastră, unde, dacă introduceţi mâna în mare, devine la fel de albastră ca apa.

Taverna cu binocluri

Este o afacere de familie care a debutat acum 12 ani. Situată chiar pe plaja Laganas, la doar două minute de mers pe jos din port şi 700 de metri de drumul principal, oferă privelişti de neegalat spre Golful Laganas de la balcon. Proprietarii vă dăruiesc binocluri gratuit pentru a vă bucura de panoramă şi pentru a surprinde broaştele ţestoase. Şi-a căpătat renumele datorită platourilor imense cu peşte şi pentru faptul că folosesc în bucătărie legume organice şi plante cultivate de proprietari. De asemenea, aceştia aduc la masă propriul vin şi ulei de măsline. Taverna vă permite să folosiţi în mod gratuit şezlongurile sale de pe plajă, astfel încât să aveţi parte şi de relaxare în timp ce savuraţi o gustare sau o băutură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

Mai multe imagini:
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom

Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom

Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom
Bunătăţi din Zakynthos. GALERIE FOTO!
zoom


TAGURI: bunatati, zakynthosComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image