2017-01-20 03:37

SPECIAL


Calitatea aerului, în limite normale

 |  16:49
Calitatea aerului, în limite normale

Calitatea aerului la nivel naţional, dar şi în Bucureşti, s-a păstrat, în ultimele 24 de ore, în limite normale, potrivit analizelor efectuate de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Conform documentului,  din rezultatele analizelor efectuate în cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare, nu s-au constatat depăşiri ale pragurilor de alertă pentru NO2 (dioxid de azot), SO2 (dioxid de sulf), ale pragurilor de alertă şi informare pentru ozon. Totuşi, valoarea-limită zilnică pentru PM10 (cantitatea de praf - n.r.), de 50 micrograme/mc, a fost depăşită la nivel naţional la următoarele staţii: GJ1-Târgu-Jiu (industrial), MM5-Baia-Mare (industrial), OT1-Slatina (industrial), TM1-Timişoara (trafic), TM5-Timişoara (trafic) în data de 1 ianuarie 2012, şi la OTI-Slatina (industrial) în data de 2 ianuarie a.c.

Potrivit sursei citate de Agerpres, în ceea ce priveşte supravegherea radioactivităţii mediului, nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor de avertizare/alarmare în ultimele 24 de ore.

Pentru a fi considerată stare de alertă în privinţa poluării, valoarea poluanţilor de NO2 ar trebui să fie de peste 400 micrograme/mc (de la minimul de 217 micrograme/mc), iar cea a ozonului să depăşească 240 micrograme/mc (de la limita minimă de 120 micrograme/mc).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: poluare aer, ANPM analiza calitatea aeruluiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image