2018-12-15 22:58


Cancerul de piele poate fi vindecat în procent de 99%

 |  11:03
Cancerul de piele poate fi vindecat în procent de 99%

Cancerul de piele poate fi vindecat aproape în totalitate folosind tehnica Mohs, care poate eradica tumora conservând ţesutul sănătos, a declarat, marţi, medicul Mihaela Leventer.

Mihaela Leventer,directorul primului centru de chirurgie Mohs din România şi mentor în programul internaţional de chirurgie dermatologică al ASDS,  precizează că eliminarea celulelor afectate sub control microscopic se poate realiza sub anestezie locală chiar într-o singura zi de operaţie.

Specialiştii Mohs din Europa de Est, avertizează că expunerea îndelungată la soare creşte riscul cancerului de piele, cea mai frecventă neoplazie din ultimii 20 de ani, iar crema de protecţie solară poate proteja pielea numai dacă este aplicată constant pe parcurul zilei.Leventer subliniază că cea mai eficintă metodă de prevenire a cancerului de piele este expunerea redusă la radiaţiile solare, folosirea cremelor de protecţie cel mult la fiecare două ore, nu numai pe plaja şi mai ales examenele medicale periodice.

"Trebuie ţinut cont de faptul că acest tip de cancer afectează, de obicei, zone care sunt expuse la soare în mod frecvent, respectiv faţa, gâtul, spatele, pieptul şi umerii. Dacă este depistat în fază incipientă, rata de vindecare a carcinomului cutanat este de 99%, datorită tehnicii avansate Mohs, care poate eradica tumora conservând cu precizie ţesutul sănătos, totul sub anestezie locală şi în aceeaşi zi de operaţie. Cu o experienţă de peste şapte ani în domeniu, specialiştii rezolvă cazuri dificile, având numeroşi pacienţi vindecaţi", a declarat medicul pentru Mediafax. Tehnica Mohs se diferenţiază de celelalte metode de îndepartare a cancerului cutanat prin supravegherea cu atenţie a gradului de eradicare a ţesutului afectat cu ajutorul microscopului şi îndepărtarea rând pe rând a straturilor afectate de cancer, până când ţesutul rămâne sănătos


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...