2017-01-23 00:34


'Cântăreaţa cheală & Lecţia' - premiul pentru cel mai bun spectacol la festCO 2011

 |  12:53
'Cântăreaţa cheală & Lecţia' - premiul pentru cel mai bun spectacol la festCO 2011

"Cântăreaţacheală & Lecţia", de Eugen Ionescu, în regia lui Victor Ioan Frunză, aprimit, vineri, premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Româneşti- festCO 2011, care a avut loc între 10 şi 17 iunie, la Teatrul de Comedie dinCapitală, informează site-ul instituţiei.

Vineriseară, la Gala Comediei Româneşti care a avut loc la Teatrul de Comedie, SalaRadu Beligan, spectacolul "Cântăreaţacheală & Lecţia" (Teatrul de Comedie) a mai primit premiul pentru ceamai bună regie - Victor Ioan Frunză, cea mai bună actriţă în rol principal -Virginia Mirea şi cel mai bun actor în rol principal - George Costin.

Totodată, Ioana Anastasia Anton a primit premiulpentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din spectacolul"Blifat" (Teatrul Odeon din Bucureşti), de Gabriel Pintilei, în regialui Alexandru Mihail, în timp ce Nicu Mihoc a câştigat premiul pentru cel maibun rol secundar masculin, pentru "Opinia publică" (Teatrul Naţional"Radu Stanca" Sibiu), de Aurel Baranga, în regia lui Theodor CristianPopescu.

Dragoş Buhagiar a primit premiul pentru cea mai bunăscenografie, pentru spectacolele "O noapte furtunoasă" şi"Opinia publică", iar premiul special al juriului a revenitspectacolului "România. Închis pentru inventar".

Actriţa Stela Popescu a primit un premiu de excelenţă.

De asemenea, au fost acordate premii pentru ediţia aVI-a a Concursului de Comedie Românească: "De ce urâm femeile", deBogdan Costin - premiul I, "Nora londoneză", de Cezar Ghioca -premiul al II-lea şi "Charles Dickens nu locuieşte aici", de LaurenţiuBudău - premiul al III-lea.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţatîn 2003, la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bunespectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Cele opt ediţii desfăşurate până în prezent au reunittrupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat, cât şicompanii independente.

Începând din 2006, festivalul a devenit competitiv,fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti lafinalul fiecărei ediţii în cadrul Galei Comediei Româneşti.

În acelaşi an s-a înfiinţat Concursul de Comedie Româneascăce a reuşit, la fiecare ediţie, să descopere noi talente în dramaturgia contemporană.

Odată cu ediţia din 2007, festCO are şi o secţiuneinternaţională, în cadrul căreia sunt prezentate spectacole pe texte semnate dedramaturgi români. Au participat deja producţii din Franţa, Marea Britanie,Irlanda, Grecia, Republica Moldova şi Serbia.

Din 2008, festCO a cucerit Centrul Istoric alCapitalei cu o secţiune "off", care se desfăşoară pe străzile dinjurul Teatrului de Comedie şi în multe alte spaţii neconvenţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image