2018-12-19 03:31


Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare

 |  21:00
Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare

Pe vechiul drum al valahilor care lega Nicopole de Târgovişte, până sus în Braşov, între măreaţa Pădure Comana şi Delta Neajlovului, unde încă mai bântuie spiritul lui Vlad Ţepeş, se înalţă Casa Comana, o locaţie de peste 14 hectare, care îşi va deschide porţile la sfârşitul lunii septembrie. Complexul turistic Casa Comana îşi aşteaptă turiştii cu camere tematice, cel mai atractiv loc din pensiune fiind la etajul 3, unde se află garsoniera lui Vlad Ţepeş şi SPA-ul celor patru cavaleri.

La nici o oră de mers cu maşina din centrul Capitalei spre Giurgiu, „se ascund” Parcul Natural Comana, mii de hectare de pădure aflate lângă Delta Neajlovului, complexul turistic Casa Comana şi Rezervaţia de bujori. La intrarea în comuna Comana, pe partea stângă, se află Mănăstirea Comana, monument istoric, ridicată în timpul lui Radu Şerban (1588) şi refăcută de Şerban Cantacuzino (1700), construită pe ruinele unei mănăstiri ctitorite de Vlad Ţepes (1461). În acest an, printr-un proiect REGIO, încep lucrările de dezgropare a bisericuţei ctitorite de Vlad Ţepeş, în jurul căreia s-a format Mănăstirea Comana.

După vizita la mănăstire, unde am văzut muzeul şi ne-am strecurat în clopotniţă, am decis să vizităm Parcul natural Comana. La nici trei kilometri de lăcaşul sfânt, poposim la Casa Comana. Locuitorii cumunei spun că pensiunea Casa Comana nu s-ar fi născut dacă nu exista Mănăstirea Comana. Pe structura vechii pensiuni, o echipă formată din cinci constructori finisează noua clădire, un adevărat hotel de patru stele.

Noua pensiune Casa Comana păstrează stilul arhitectural al Mănăstirii. De la intrarea în Casa Comana, administratorul terenului de peste 14 hectare „ne avertizează” că bujorul reprezintă simbolul complexului turistic. „La intrarea în pensiune, în dreapta, va exista «chivotul de la Comana», o replică din argint. Tot la parter va exista un restaurant şi un magazin de unde turiştii îşi vor putea achiziţiona diverse produse fabricate de noi. Tot ceea ce se consumă în complexul turistic se fabrică la noi, şampoanele şi săpunurile vor avea ştampilă din ceară care să reprezinte Casa Comana. Există 23 de camere, 2 apartamente şi o garsonieră”, ne explică administratorul complexului turistic.

Nivelul 1- Etajul Cantacuzinilor

Chiar dacă are numai trei etaje, Casa Comana este singura pensiune, aflată între Bucureşti şi Giurgiu, care dispune de lift. Urcăm la primul nivel, etajul Cantacuzinilor, unde muncitorii lucrează la ultimele finisaje ale camerelor. „Toată mobila din camere este fabricată de noi, la Comana, iar pictura este executată de un artist din Braşov. Vor exista camere personalizate, fiecare cameră va fi denumită după un personaj din familia Cantacuzinilor”, ne-a mărturisit administratorul de la Casa Comana.

Garsoniera lui Ţepeş, capul de afiş al pensiunii

Etajul doi este sub „patronajul” familiei Radu Şerban, domn al Ţării Româneşti, în timpul căruia s-a ridicat Mănăstirea Comana. „La intrarea fiecărei camere există informaţii privind istoricul familiei domnitorului Ţării Româneşti. Atracţia principală a pensiunii o reprezintă garsoniera lui Ţepeş, o cameră specială aflată la ultimul nivel. Lângă garsoniera lui Ţepeş se va afla SPA-ul, dotat cu saună, duşuri, jacuzzi şi sală de fitness. «SPA-ul cavalerilor» este denumit de noi, pentru că Vlad Ţepeş avea patru cavaleri. Istoria spune că acesta avea în subordine aceşti patru caveleri care tot timpul îl păzeau”, ne-a povestit administratorul.

Salon-restaurant în inima pădurii

Părăsim pensiunea şi ne îndreptăm spre parcul natural din spatele complexului turistic, un teren de peste 14 hectare de pădure, cu un lac plin cu peşte. În pădure, la nici 1.000 de metri de pensiune se află un salon-restaurant ce poate găzdui orice tip de conferinţe sau team-buildinguri. Pe lângă spaţiile de cazare şi restaurant, în complexul turistic Casa Comana turiştii se pot plimba cu bicicleta, trăsura sau barca. „Pescuitul sportiv, trasul cu arcul şi plimbarea cu barca în Delta Neajlovului sunt cele mai căutate atracţii de turişti. Preţul unei camere variază de la 40 la 70 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus. Cine se cazează la noi beneficiază gratuit de toate activităţile sportive”, a precizat administratorul de la Casa Comana.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16

Mai multe imagini:
Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare
zoom
Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare
zoom
Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare
zoom

Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare
zoom
Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare
zoom
Casa Comana, un domeniu tematic de 14 hectare
zoom

loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ILEANA
01 Sep 2011

Foarte frumos! Am sa merg si eu. Excelenta idee si plina de farmec! Cavalerii, Tepes, Cantacuzinii. Abia astept sa vad toate acestea!
Random imageUltimele stiri


loading...