2019-01-24 05:25


Cât valorează o perlă de 5,5 tone?

 |  18:15
Cât valorează o perlă de 5,5 tone?

Este una dintre cele mai mari pietre preţioasedin lume, o perlă chinezească cu un diametru de 1,5 metri şi o greutate de 5,5tone, va fi scoasă curând lalicitaţie la un preţ de pornire de 331 milioane de dolari, informazădescopera.ro. Perla a fost descoperită în China, iar artiştilor care au adus-ola forma perfectă de azi le-a luat aproape 3 ani pentru a o şlefui.

Astfel de perlă, numită Yemengzhu, se găseşte numai înChina, iar exemplarul din imaginile de mai jos, surprinzător, nu este cel maimare. Recordul este deţinut de o altă bijuterie gigantică decoperită în anul2007, care a fost vândută cu uluitoarea sumă de 466 milioane de dolari (3,1miliarde yuani).

Perlele de acest gen au fost descoperite abia acum 20 de ani.Ele sunt compuse, în special, din florină, o substanţă care le dă proprietateade a străluci în întuneric. Cei care doresc să privească de aproape perla scoasărecent la vânzare o pot face vizitând oraşul Wenchang din China, acolo undeaceasta a fost expusă. Puteţi chiar să înaintaţi şi o ofertă, mai ales că pânăîn prezent nu s-a arătat nici un doritor interesat de achiziţionarea ei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...