2019-01-24 11:36


Cătălin Moroşanu va lupta în Australia împotriva “Guvernatorului” Edwards

 |  17:25
Cătălin Moroşanu va lupta în Australia împotriva “Guvernatorului” Edwards

Cătălin Moroşanu a fost anunţat ca şi adversar pentru campionul Oceaniei, Ben Edwards, într-una dintre cele mai importante gale ale anului în Australia, programată la Melbourne, pe 7 septembrie. Starul Superkombat a devenit cunoscut în ţara de la antipozi după ce în octombrie anul trecut, la Tokyo, la capătul unui meci dramatic, l-a învins pe Paul Slowinski, nimeni altul decât marele rival al lui Edwards în Ţara Cangurilor.

Singurul luptător politician din România a început deja pregătirea pentru marele meci şi şi-a făcut temele despre adversarul său. După ce anul trecut şi-a îndeplinit visul, acela de a lupta în Japonia, acum Moroşanu este mândru că a reuşit să facă valuri inclusiv în Australia. “Sincer, nu visam acum opt ani, atunci când am început acest sport, că voi reuşi să ajung atât de departe. Ţin minte şi acum primele zile când veneam la sală numai pentru a mai da jos oleacă din burtă”, spune ieşeanul cu accentul său caracteristic. “Cătălin a devenit popular în Australia pentru că în toamna trecută i-a stricat seria de 9 meciuri consecutive fără înfrângerea lui Slowinski, un polonez naturalizat australian. Au insistat mult să mergem acolo, dar nu mă tem pentru că îl cunosc pe Moro şi ştiu că în astfel de momente se mobilizează exemplar”, completează şi antrenorul său, Mihai Constantin.

Duelul de pe 7 septembrie va fi şi unul de răzbunare pentru Moroşanu deoarece la evenimentul de la Tokyo, Edwards l-a învins pe Raul Cătinaş prin KO în repriza a doua. “Am revăzut meciul lui Edwards cu Raul. E un luptător extrem de puternic. Voi avea în faţă un munte. Are cu 20 de kilograme mai mult decât mine şi e cu 10 centimetri mai înalt, dar are Cătălin grijă să-i vină de hac australianului. Să ştie să nu se mai pună rău cu românii. Îl bat la el acasă să mă ţină minte!”, a ameninţat cel poreclit “Moartea din Carpaţi” datorită loviturilor sale extrem de brutale.

Patru nume comune

De-a lungul timpului, cei doi au avut parte de patru adversari comuni, ambii reuşind să se impună fără probleme. Moroşanu i-a învins fără drept de apel pe Carter Williams (noiembrie 2012, decizie unanimă după două numărători), Paul Slowinski (octombrie 2012, decizie unanimă după două numărători), Rick Cheek (iulie 2012, TKO în repriza a doua) şi Mighty Mo (octombrie 2009, extra-round), în timp ce Edwards a pierdut de două ori cu Slowinski, însă s-a revanşat, impunându-se în ultimele două confruntări, consemnate în 2010 şi anul acesta, în martie, când a câştigat la puncte. În plus, pe lângă adversarii comuni, cei doi se pot lăuda că înainte de a începe să lupte în sporturile de contact au fost practicanţi de rugby, Edwards evoluând la una dintre cele mai cunoscute echipe din Australia, Canberra Raiders. “Din totalul de 36 de victorii, 32 au fost obţinute înainte de limită şi asta spune ceva despre Edwards. Din câte ştiu, majoritatea au fost obţinute în prima repriză. E un luptător pe care îl respect, dar în ring nu voi mai ţine cont de palmaresul său”, a afirmat Moroşanu.

Mai rămâne visul american

Australia va deveni a 13-a ţară străină în care vedeta circuitului Superkombat va lupta după Ungaria, Olanda, Taiwan, Cehia, Bosnia, Coreea de Sud, Suedia, Germania, Muntenegru, Bulgaria, Japonia şi Croaţia. “Nu sunt superstiţios! Merg acolo să reprezint cu mândrie România şi, după meci, dacă voi câştiga, să port tricolorul”, explică Moroşanu, care mai are un singur vis, acela de a lupta în Statele Unite ale Americii. Trebuia să o facă anul trecut, la New York, în finala K-1, care până la urmă a avut loc la Zagreb. “Până acum, tot ceea ce mi-am propus am reuşit. Am devenit campion Superkombat, apoi am luptat în Japonia şi am reuşit să mă calific în marea finală K-1. Mai rămâne să lupt şi eu în SUA şi gata, pot să renunţ”, a spus Moroşanu, care a împlinit 29 de ani săptămâna trecută. Şansele ca visul său să prindă contur sunt destul de mari în condiţiile în care preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, intenţionează să organizeze în perioada următoare o gală peste Ocean.

Cătălin Moroşanu

Moartea din Carpaţi

Data naşterii: 30 iunie 1984

Naţionalitate: română

Înălţime: 1.82 m

Greutate: 105 kg

Echipă: Scorpions Cotnari Iaşi

Antrenor: Mihai Constantin

Record: 27 de victorii – 6 înfrângeri

Victorii notabile: Junichi Sawayashiki, Freddy Kemayo, Anderson “Braddock Silva”, Paul Slowinski

Palmares: campion Superkombat WGP (Podgorica, 2012), sfertfinalist K-1 Final (Zagreb, 2013)

Ben Edwards

Guvernatorul

Data naşterii: 17 februarie 1985

Naţionalitate: australiană

Înălţime: 1.91 m

Greutate: 125 kg

Echipă: Bulldog Gym Canberra

Antrenor: Jamie McCuaig

Record: 36 de victorii – 8 înfrângeri – 2 remize

Victorii notabile: Paul Slowinski (de două ori), MightyMo, Daniel Sam, Raul Cătinaş

Palmares: campion K-1 Oceania (Canberra, 2010), campion ISKA (2008–2010)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-07

Mai multe imagini:
Cătălin Moroşanu va lupta în Australia împotriva “Guvernatorului” Edwards
zoom
Cătălin Moroşanu va lupta în Australia împotriva “Guvernatorului” Edwards
zoom
Cătălin Moroşanu va lupta în Australia împotriva “Guvernatorului” Edwards
zoom


TAGURI: morosanu, edwards, superkombat, k-1, eduard, irimia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...