2019-04-22 15:39


Ce SĂRBĂTORESC românii pe 9 martie. TRADIȚII și SUPERSTIȚII

 |  20:50
Ce SĂRBĂTORESC românii pe 9 martie. TRADIȚII și SUPERSTIȚII

În data de 9 martie, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinţii Patruzeci de Mucenici. În ziua de cinstire a martirilor care au murit mărturisind credinţa creştină, românii practică unele obiceiuri care s-au păstrat de la o generaţie la generaţie.

Una dintre aceste tradiţii indică faptul că, în special în satele bucovinene, sătenii lovesc în această zi pământul cu bâte de lemn. Pe lângă acest lucru, ei mai strigă:  „Intră frig şi ieşi căldură,/ Să ne fie vreme bună/ Pentru plug şi arătură“.

În aceeaşi zi, oamenii trebuie să fie atenţi la starea vremii. Dacă va ploua în această zi, atunci aşa va fi şi de Paşti. În schimb, dacă în ziua de cinstire a  Sfinţilor Patruzeci de Mucenici va  tuna atunci vara va fi foarte rodnică şi bogată. 

Totodată, românii au voie să practice diferite treburi casnice sau agricole deoarece ziua de cinstire a Sfinţii Patruzeci de Mucenici nu este notată în calendar cu cruce roşie. De asemenea, în această zi oamenii se pot spăla pe cap.

Sfinţii Patruzeci de Mucenici şi-au jertfit viaţa lor pentru Hristos. Ei nu au vrut să împărtăşească credinţa păgână şi au dorit să îmbrăţişese moartea, scrie spynews.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-09

TAGURI: 9 martie, sarbatoare, mucenici, traditii, superstitii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG