2018-12-12 05:28


Ce jucării preferă animalul tău de companie

 |  21:00
Ce jucării preferă animalul tău de companie

În existenţa noastră foarte complicată, de cele mai multe ori nu găsim timpul necesar să ne jucăm cu animalul de companie favorit. Ba n-avem chef, ba trebuie să facem altceva... urgent! Din această cauză, magazinele de PET şi-au diversificat în ultima vreme ofertele de jucării pentru prietenii noştri cu blană şi cu colţi.

Jucăriile nu sunt o fiţă, ci o necesitate

Tradiţionalul papuc, pe care câinele îl tot fură şi-l face zob, nu mai e la modă demult. Azi au apărut tot felul de jucării care îl pot ţine ocupat un timp pe căţelul năzdrăvan. Magazinele pentru animale abundă în obiecte pentru mestecat, care sunt foarte populare printre câini (răţuşte, oase, pantofi), ştiindu-se că ei ronţăie orice, de la cizme, până la covoare, mobilă sau garduri.

Conform medicilor veterinari şi site-ului animalutze.com, jucăriile nu sunt un moft, o fiţă, ci o necesitate. Ele sunt benefice pentru evitarea unor probleme de comportament şi ajută animalul să nu se plictisească atunci când este lăsat singur acasă. Ca şi în cazul jucăriilor pentru copii, trebuie să fim foarte atenţi la alegerea acestora. Se poate întâmpla ca, în funcţie de cât este de mare animalul sau cât este de activ el, să se accidenteze, dacă primeşte un obiect neadecvat. Evitaţi să daţi câinelui mingi sau alte jucării de dimensiuni mici, care pot fi înghiţite cu uşurinţă şi îi pot rămâne blocate în gât! De asemenea, nu se vor da câinilor obiecte care au şnururi, panglici, inele de cauciuc.

Căţelul i-a ros cablurile de frână de la maşină...

Radu Marinescu din Bucureşti a avut mari probleme cu prietenul lui blănos, un Retriever Golden, în vârstă de 2 ani. Câinele i-a ros toţi pantofii, gardurile de la grădină, clanţele uşilor, care erau din metal, apoi a trecut la... autoturism. „Eram disperat, povesteşte bărbatul. Curtea o distrusese complet, nu mai aveam plante, copăcei, brăduţi. Când Lord mi-a mâncat numărul de la maşină, am zis că am ghinion. Efectiv, l-a înghiţit, nu-mi pot imagina de ce şi ce-o fi fost în capul lui! L-a mestecat, până l-a făcut zob. Dar când mi-a ros şi cablurile de frână de la maşină, am un Logan, am crezut că înnebunesc. Noroc că în ziua aia nu plouase şi am văzut lichidul de frână scurs pe jos. Altfel, precis făceam un accident, că trebuia să merg până la Braşov şi nu mă aşteptam să n-am frâne... M-am dus cu Lord la veterinar! Am cumpărat medicamente pentru calmarea lui, era cam agitat, un spray antiros, cu care am dat pe maşină şi câteva jucării din cauciuc. S-a mai cuminţit, dar încă sunt cu ochii pe el. Abia mi-am schimbat numărul de la Logan şi cablurile de frână...”

Mingile de tenis sunt mai sigure şi bune de ros

Atunci când roade un obiect ce conţine piele de vită şi alte substanţe, bucăţi din acesta se pot înţepeni în gâtul animalului provcându-i răni, de aceea sunt de preferat jucăriile confecţionate din cauciuc foarte tare, care se deteriorează mai greu. Foarte mulţi stăpâni de căţei cumpără jucării din cauciuc care scot sunete ascuţite, asemănătoare cu acelea pentru bebeluşi. Ele sunt foarte uşor de distrus, iar mecanismul din interior, dacă este înghiţit, poate cauza neplăceri animalului. Mult mai sigure sunt considerate mingile de tenis sau obiectele casnice, cum ar fi feţele de pernă vechi sau haine de-ale noastre deteriorate. Pentru a evita distrugerea excesivă a jucăriilor este bine să achiziţionăm mai multe de acelaşi tip şi să facem o rotaţie săptămânală a acestora. La fel ca în cazul unui copil, dacă un animal are o jucărie favorită, ea trebuie lăsată permanent la dispoziţia acestuia. Oricât de distractive ar fi jucăriile din cauciuc sau piele de vită pentru câini, de foarte mare importanţă rămân, pentru socializare şi pentru apropierea dintre om şi animal, jocurile pe care le facem cu prietenii noştri necuvântători. Printre acestea: v-aţi ascunselea şi aducerea înapoi a obiectului aruncat, sunt cel mai des practicate de iubitorii de animale. Sunt activităţi interactive care nu trebuie să lipsească din viaţa patrupedelor de companie.

Şi pisicuţele au nevoie de jucării!

Posesorii de pisici au, de  asemenea, la dispoziţie în magazinele de specialitate seturi de jucării pentru feline: mingiuţe de cauciuc, zornăitoare şi şoricei din blană. Ca şi în cazul câinilor trebuie alese obiecte care să nu aibă părţi mici detaşabile. Ele vor fi în general greu de distrus, dar, în acelaşi timp, trebuie avută grijă ca nici pisica să nu-şi rupă colţii în ea. Evitaţi jucăriile din material textil sau pluş, din care pisica poate extrage mici ghemuleţe ce i se pot opri în gât, provocând sufocarea, sau sunt greu de digerat. Dacă o jucărie se poate rupe uşor în colţii animalului este bine să-l supravegheaţi. De asemenea, este indicat ca jucăriile să le agăţaţi de clanţe sau de obiecte fixe de mobilier, pentru ca pisica să nu le ascundă şi apoi să pătrundă în locuri inaccesibile, unde ar putea rămâne blocată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30

Mai multe imagini:
Ce jucării preferă animalul tău de companie
zoom
Ce jucării preferă animalul tău de companie
zoom

TAGURI: jucarii, animal, companie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...