2017-01-18 20:14

SPECIAL


Ce provizii şi-au făcut ruşii la Staţia Spaţială Internaţională

 |  17:59
Ce provizii şi-au făcut ruşii la Staţia Spaţială Internaţională

Valeri Lindin,purtător de cuvânt al Centrului rus de Control al Misiuni (CCM), a precizat căProgress M-09M a andocat în condiţii perfecte la ora 2.38 GMT, având în cala detransport 2.666 de kilograme de combustibil, oxigen, hrană, cărţi şi cadouripentru zilele de naştere ale membrilor echipajului ISS.

Capsulacargo de concepţie rusă Progress M-09M a andocat cu succes, duminică dimineaţa,la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), conform unui comunicat al Centruluirus de Control al Misiuni (CCM), preluat de agenţia Xinhua.

Capsularusă a transportat pe ISS şi minisatelitul Kedr, realizat de studenţi ruşi,satelit conceput pentru a transmite date de telemetrie, fotografii alePământului din spaţiu, dar şi mesaje de salut în 15 limbi.

Lansareacapsulei Progress a avut loc vineri, cu o rachetă portantă Soiuz-U, de lacentrul spaţial rus Baikonur din Kazahstan.

Capsulelespaţiale din familia Progress reprezintă "caii de povară" ai flotileispaţiale ruse de mai multe decenii, fiind, alături de navetele spaţialeamericane, singurele vehicule care aprovizionează constant staţia orbitalăpermanentă.

Încursul acestui an, capsulele Progress vor efectua şasemisiuni de aprovizionare a staţiei orbitale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image