2019-03-19 10:08


Ceasul APOCALIPSEI, dat înainte cu 30 de secunde. Vezi ce declarații ale lui TRUMP au provocat această decizie simbolică

 |  19:24
Ceasul APOCALIPSEI, dat înainte cu 30 de secunde. Vezi ce declarații ale lui TRUMP au provocat această decizie simbolică

Un ”peisaj întunecat al securităţii globale” și recentele declaraţii ale preşedintelui american Donald Trump au făcut lumea mai puţin sigură, a avertizat joi Buletinul oamenilor de ştiinţă în domeniul nuclear, care şi-a potrivit simbolicul ”ceas al apocalipsei” cu 30 de secunde mai aproape de miezul nopţii, relatează AFP, preluată de News.ro

Ceasul - o metaforă cu privire la cât de aproape este umanitatea de distrugerea planetei - a fost potrivit ultima dată în 2015, când a fost dat înainte de la cinci minute şi până la trei minute înainte de miezul nopţii.

Acum el este potrivit cu două minute şi jumătate înainte de miezul nopţii.

Decizia de a repotrivi ceasul, sau nu, este luată de un grup de oameni de ştiinţă şi intelectuali, inclusiv 15 laureaţi ai Nobelului.

Poziţia minutarului ceasului a fost schimbată în contextul unor îngrijorări cu privire la o ”ascensiune puternică a naţionalismului în întreaga lume, unor declaraţii ale preşedintelui Donald Trump despre armamentul nuclear şi unor probleme legate de climă, un peisaj întunecat al securităţii globale, colorat de o tehnologie tot mai sofisticată şi un dispreţ tot mai mare faţă de expertiza ştiinţifică”, a subliniat grupul într-un comunicat.

Ceasul Apocalipsei a fost creat în 1947. El a fost repotrivit de 19 ori de atunci şi până în prezent, într-un interval care variază de la două minute până la miezul nopţii, în 1953, şi până la 17 minute înaintea miezului nopţii, în 1991.

”Buletinul nu a mai decis niciodată, anterior, să dea ceasul înainte din cauza declaraţiilor unei singure persoane”, au declarat doi oameni de ştiinţă de la Buletin, Lawrence Krauss şi David Titley, într-un articol de opinie publicat în The New York Times (NYT).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-26

TAGURI: ceasul apocalipsei, trump, nuclear
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...