2018-11-12 20:25


Cel mai bătrân om din lume are 141 de ani

 |  13:04
Cel mai bătrân om din lume are 141 de ani

Un bărbat din India susţine că are vârstă de 141 de ani, fapt care l-ar face cea mai vârstnică persoană din lume. Feroz-ud-Din Mir spune că avut zece copii şi patru neveste.

Feroz-ud-Din Mir, un bătrân din India, susţine că este cea mai în vârstă persoană din lume, având vârsta de 141 de ani. Soţia sa, Misra, este cu 60 de ani mai tânără decât el, potrivit Mirror.

Potrivit unui certificat de naştere emis de guvernul indian, Feroz-ud-Din Mir s-a născut la data de10 martie 1872, fiind astfel cu 27 de ani mai în vârstă decât Misao Okawa, japonezul care la 115 ani este considerat cel mai bătrân om din lume.

Din Mir trăieşte într-un sat în munţii Kashmir-ului, după ce a trăit zeci de ani în Pakistan, unde în 1890 s-a căsătorit cu prima sa soţie.

"Nu existau graniţe între India şi Pakistan atunci. Era uşor să treci dintr-una în alta. Eu vindeam nuci luate din Kashmir unei familii din Kirachi. Nu exista electricitate şi alte lucruri care să provoace confort înainte. În timp ce viaţa a devenit mai uşoară, oamenii nu au mai putut trăi în pace unul cu celălalt", a declarat idianul care vrea să ajungă în Guiness Book.

Potrivit Guiness Book, cel mai bătrân om din lume, cunoscut până acum, a fost japonezul Jiroemon Kimura, care a murit luna trecută  la vârstă de 116 ani.

Jiroemon s-a născut în anul 1897 lângă Kyoto, în estul Japoniei şi a lucrat ca poştaş timp de 45 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22
Citeste si:
Cel mai bătrân om din lume, japonezul Jiroemon Kimura a murit la vârsta de 116 ani
Cel mai bătrân român, o femeie de 112 ani
A murit cel mai bătrân bărbat din lume

TAGURI: batran, 14, ani, indian, feroz, ud, din, mir
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...