2019-01-23 18:32


Cele mai periculoase animale din lume

 |  17:55
Cele mai periculoase animale din lume

Aceasta este lista celor mai periculoase zece animale depe planetă. Fie că trăiesc pe uscat sau în apă, sunt cauza a milioane de deceseîn fiecare an. Află din articolul de mai jos care sunt animalele cu care NU aivrea să dai nas în nas niciodată!

Ţânţarul

Nu vă aşteptaţi, nu? Ei bine, este adevărat! Esteresponsabil de moartea a peste două milioane de oameni în fiecare an, fiindprincipala sursă de infecţie cu malarie. Şi dacă nu era de-ajuns, transmit şialte boli la nu mai puţin de 70 de milioane de oameni anual. Chiar şi în ţărica Marea Britanie, Noua Zeelandă şi Japonia, unde climatul mai temperat a reduspopulaţia de ţânţari la un simplu motiv de disconfort, aceştia cauzează încămoartea câtorva oameni anual.

Cobra Asiatică

Deşi are numai un metru lungime şi nu are cel mai toxicvenin, cobra asiatică are un temperament de-a dreptul belicos, fiindresponsabilă de cea mai mare parte dintre cele 50.000 de muşcături de şarpeînregistrate în fiecare an.

Viespea de mare

Este o meduză care trăieşte în apele Australiei şi înjurul Insulelor Filipine şi din 1884 a omorât nu mai puţin de 5.567 de oameni.Fiecare exemplar are câte 60 de tentacule lungi de peste 4,5 metri. Fiecaretentacul are destul venin cât să omoare 50 de oameni.

Rechinul alb

Marele Alb este de-a dreptul… gigant. Are în jur de 6metri şi poate ajunge să cântărească chiar şi 5 tone. În general nu atacăoameni... doar muşcă din curiozitate.

Leul African

Poate ajunge să cântărească peste jumătate de tonă şi,numai în Tanzania, este responsabil de moartea a 70 de oameni anual. Ca mărime,sunt eclipsaţi numai de tigri.

Crocodilul de apă sărată

Cea mai mare dintre reptile, crocodilul de apă sărată trăieşteîn nordul Australiei şi în sudul Asiei. Poate creşte până la 7 metri şi ajungesă cântărească şi peste o tonă şi jumătate. Această creatură poate ucide şi poatemânca chiar şi bivoli. În apă se mişcă la fel de repede ca un delfin şi poateomorî un om în mai puţin de un minut.

Elefantul African

Cu fildeşii extrem de ascuţiţi, elefantul African nu esteatât de prietenos pe cât îl consideră lumea. Omoară mai mult de 500 de oamenianual. Un singur exemplar cântăreşte mai mult de 16 tone.

Ursul polar

Creatură masivă, specifică zonei arctice, poate despicacapul unui om dintr-o singură lovitură. Este cel mai însetat de sânge dintre toţiurşii şi mănâncă aproape orice de la morse, elefanţi de mare, balene, căprioaresau chiar alţi urşi polari.

Bizonul

Cântăreşte 1,5 tone şi are coarne ascuţite ca lamele.Ajunge la o înălţime de 1,7 metri şi la o lungine de 2,8. Chiar şi leii seferesc din calea lui. Este vinovat de moartea a zeci de oameni în fiecare an,iar unii cred că omoară, în Africa, mai mulţi oameni decât oricare alt animal.

Broasca săgeata otrăvită

Pielea acestor broaşte emană o toxină menită să-i ţină peprădători departe! Şi, deşi fiecare broască elimină suficient venin pentru a omorî10 oameni, în captivitate broaştele-săgeată nu elimină toxina otrăvitoare. Broaştele-săgeatăveninoase sunt viu colorate şi trăiesc în principal în America Centrală şi deSud.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...