2017-01-18 22:47

SPECIAL


Cele mai periculoase oraşe din lume

 |  16:09
Cele mai periculoase oraşe din lume
Unii dintre noi deja visează cu ochii deschişi lavacanţa de vară. Dacă tegândeşti să pleci într-un loc îndepărtat unde să descoperi noi culturi şimentalităţi, dar nu te-aihotărât încă unde, te sfătuimsă stai departe de destinaţiile riscante. Iată care au fost considerate celemai periculoase zece oraşe în 2011 deurbantitan.com

Bogota, Columbia

Bogotaeste cea mai nepotrivită destinaţie în acest an. Deşi securitatea în Columbia s-a mai îmbunătăţit în ultimii ani, violenţa narcotraficanţilor continuă să afecteze şi azi câteva dintre zonele rurale, darşi capitala ţării. În august 2010, o bombă a explodat aproape de postul deradio Caracol, din Bogota, iar în octombrie, autorităţile columbiene au reuşitsă dezarmeze o altă bombă, care era destinată Centrului Naţional deAdministraţie din Bogota. Pe deasupra, câteva organizaţii criminale columbienerăpesc oameni pentru care cer răscumpărare sau îi folosesc pentru negocierilepolitice.

Columbia are una dintre cele mai crescutecriminalităţi din lume, iar acest lucru ar trebui să fie suficient pentru că tusă înţelegi pericolele cărora te expui dacă o vizitezi.

Bogota este capitala Columbiei. Metropolă populată depeste opt milioane de locuitori, este a patra comunitate urbană din America de Sud, după Sao Paulo, Buenos Aires şiRio de Janeiro.

Ciudad Juárez, Mexic

Ciudad Juárezeste unul dintre oraşele careînregistrează cea mai mare creştere a populaţiei. Şi asta, în ciuda faptuluică, a fost de asemenea, numit“cea mai violentă zonă din lume, cu excepţia zonelor de război”.

Odată cu mărirea numărului populaţiei acestui oraş, creşte însă şi crimaorganizată. În 2009 au avut loc aproximativ 2.600 de crime, iar anul trecuts-au înregistrat peste 2.500 de morţi.

Viaţa publică din oraşul mexican este aproapeparalizată. Oamenilor le este teamă să se plimbe pe stradă din cauza atacurilorfrecvente şi răpirilor care au loc aici. În ultimii zece ani, peste 400 defemei au fost victimele agresiunilor sexuale în Ciudad Juárez.

Acest oraş este cel mai populat oraş din statulChihuahua, Mexic, având peste 1,5 milioane de locuitori. Zona metropolitană,numităEl Paso del Norte, grupează Ciudad Juárez (Mexic), dar şiElPasoşiSunland Park(New Mexico), din Statele Unite aleAmericii, şi are peste 2 milioane de locuitori, fiind cea mai mare zonămetropolitană de frontieră din lume.

Ciudad Juárez este considerat cel mai periculos oraşdin Mexic, fiind cunoscut în special pentru violenţele cartelurilor de droguri. Pe 15 august anultrecut, în Ciudad Juárez au avut loc 14 asasinate (într-o singură zi!).

St. Louis, Missouri

St. Louisa fost considerat, anul trecut, celmai periculos oraş din America de Nord, întrecând Camden, Detroit şi NewOrleans, potrivit unui grup de cercetători, care a realizat o analiză pe bazastatisticilor de criminalitate ale FBI. Nu este prima nominalizare de acest felpentru oraşul american. În 2006 a primit acelaşi titlu “onorant”, iar în 2009 afost al doilea oraş periculos de pe continentul american.

În estul oraşului au loc peste 65% dintre crimeleviolente. Anul trecut, s-au înregistrat peste 2.700 de crime violente. Cea maimare zonă urbana din Missouri ocupa poziţii fruntaşe la toate categoriile deinfracţiuni. St. Louis are peste 350.000 de locuitori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image