2019-05-25 21:14


Cele mai rare afecţiuni care uimesc medicina modernă

 |  17:46
Cele mai rare afecţiuni care uimesc medicina modernă

Laprima vedere, par oameni obişnuiţi. Ascund însă afecţiuni cu totul ieşite dincomun, care îi impresionează până şi pe medici.

1. Bărbatul care nu se îngraşă niciodată

Unbritanic poate mânca absolut orice până simte că nu mai poate şi, cu toateacestea, nu se îngraşă nici măcar un gram, pentru că suferă de o afecţiunenumită lipodistrofie. Din cauza acestei boli, corpul său arde grăsimile rapid.Bărbatul în vârstă de 59 de ani din Marea Britanie a trecut prin nenumărateteste. Timp de 10 ani nimeni nu i-a putut spune de ce suferă, până cânddoctorii au descoperit că organismul său produce de şase ori mai multă insulinădecât cel al unui om normal.

2. Bărbatulcăruia nu-i este frig niciodată

OlandezulWim Hof, supranumit "Omul de gheaţă", a urcat pe Mont Blanc îmbrăcatdoar cu pantaloni scurţi, a înotat sub gheaţă şi a stat în băi de gheaţă. Oamenii de ştiinţănu au o explicaţie pentru faptul că bărbatul de 48 de ani suporta temperaturicare unui om obişnuit i-ar fi fatale.

3. Băiatulcare nu a pus geană pe geană câţiva ani

RhettLamb este uneori supărăcios, ca orice copil de 3 ani. Dar e ceva ce-l facediferit de alţi micuţi: suferă de o boală rară, numită malformaţia Chiari, careîl împiedică să doarmă. "Creierul este pur şi simplu storcoşit de şiraspinării, astfel că trunchiul cerebral, responsabil de toate funcţiile vitalece controlează somnul, vorbirea şi chiar sistemul respirator, estestrangulat", a explicat doctorul băieţelului.

4. Fata careeste alergică la apă

AshleighMorris nu se poate bălăci şi nici nu se poate bucura de un duş fierbinte după ozi stresantă, pentru că este alergică la apă! Până şi propria transpiraţie îiprovoacă erupţii dureroase pe tot corpul. Tânără de 19 ani suferă de o afecţiunerară a pielii, numită urticarie acuagenică.

5. Femeiacare nu poate să uite

Estepovestea desprinsă parcă din filme a unei femei în vârstă de 40 de ani, care îşiaminteşte absolut orice, indiferent că face parte din viaţa ei sau este ceva denotorietate publică. Memoria ei este "continuă, de necontrolat şi automată",spun cercetătorii care au studiat cazul. Întrebată despre orice zi din ultimii25 de ani, femeia ştie să răspundă exact ce zi a săptămânii era, cum eravremea, ce s-a întâmplat în viaţa ei, dar şi evenimente prezentate în presă,care i-au captat atenţia. Afecţiunea de care suferă aceasta se numeştesindromul hipertimestic.

6. Fatacare mănâncă doar Tic Tac

NatalieCooper, o faţă de 17 ani, suferă de o boală misterioasă care o face să-i fiegreaţă ori de câte ori mănâncă ceva. Tânăra a reuşit să fenteze însă boala cu…Tic Tac. Restul nutrimentelor le primeşte printr-un tub special.

7. Cântăreţulcare nu se poate opri din sughiţat

ChrisSands are 24 de ani şi sughiţă o dată la două secunde, uneori chiar şi în somn.A încercat să se trateze inclusiv prin hipnoză şi yoga, dar în zadar. Chriseste convins că problema lui este cauzată de aciditatea din stomac. Tânărulspune că afecţiunea i-a făcut numai rău în carieră, dat fiind că nu a putut săcânte decât de patru ori cu formaţia Ebullient, din care face parte.

8. Fatacare cade ori de câte ori râde

KayUnderwood, de 20 de ani, suferă de cataplexie. Cu alte cuvinte, orice emoţieputernică face ca musculatura să i se înmoaie instantaneu. Bucuria, furia, teama,surpriza, suferinţa şi chiar ruşinea o pot face să cadă din picioare. Tânăradin Marea Britanie a aflat acum câţiva ani de neobişnuită boala. I s-aîntâmplat să cadă chiar şi de 40 de ori într-o singură zi. "Oamenilor li separe ciudat şi nu îmi este întotdeauna uşor să fac faţă reacţiilor celor carenu mă cunosc", mărturiseşte ea. La fel ca majoritatea cataplexicilor, Kaysuferă şi de narcolepsie, adică adoarme fără să-şi dea seama. 30.000 debritanici sunt bolnavi de narcolepsie, iar 70% dintre aceştia au şi cataplexie.

9. Femeiaalergică la tehnologia modernă

Pentrumajoritatea dintre noi, vorbitul la telefon şi încălzitul mâncărurilor lacuptorul cu microunde fac parte din "miracolele" secolului XXI.Debbie Bird nu se poate bucura de ele, pentru că îi provoacă alergie. Femeia de39 de ani nu suporta câmpul electromagnetic produs de calculatoare, detelefoanele mobile, cuptoarele cu microunde şi chiar de unele autovehicule.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG