2017-01-23 23:00


Cele mai scumpe alimente din lume

 |  16:14
Cele mai scumpe alimente din lume

Uniiar da bani de curiozitate ca să încerce unele din cele mai scumpe alimente dinlume. Alţii s-ar mulţumi doar să citească despre ele.

Şofranul

Şofranuleste cea mai scumpă mirodenie a lumii. Preţul lui este dat de greutatea cu carese recoltează şi prelucrează acest condiment fragil care este de fapt pistilulcrocusului de şofran. Pentru a recolta 500 de grame de şofran e nevoie deaproximativ 75.000 de flori culese de pe o suprafaţă echivalentă cu un teren defotbal. La procesul de cultivare se adauga unul delicat de recoltare, uscare,sortare şi transportare a şofranului care face că în final preţul unui kilogramdin această mirodenie să ajungă la 11.000 de dolari.

Nucilede Macadamia

Iatănucile cu adevărat tari. La propriu şi la figurat, la coajă şi la preţ. Nucilede Macadamia sunt cele mai scumpe nuci din lume întrucât arborele care leproduce are nevoie de 7-10 ani pentru a ajunge la maturitate şi necesităfertilizări intense şi costisitoare. Cei care vor să treacă de coaja tarepentru a ajunge la miezul cremos al acestei nuci care conţine peste 80% uleiurişi aproximativ 4% zaharuri trebuie să plătească 300 de dolari per kilogram.

Beluga- caviarul iranian

Celmai scump caviar din lume nu este cel rusesc, aşa cum s-ar crede, ci caviarul almas (termenul iranianpentru diamant). Preţul acestui caviar, rar şi de aceea foarte scump, este datde faptul că este produs de un sturion care are cel puţin 100 de ani. Luxosulcaviar provine din acest sturion care a supravieţuit dinozaurilor şi care existăpe pământ de acum 120 milioane de ani. Acest caviar iranian ajunge pe piaţa dinStatele Unite şi se vinde cu 5.000 de dolari kilogramul. Încă un motiv în pluspentru a consuma caviar cu moderaţie.

Sandvişulde platină

Celmai scump sandviş din lume - a, există şi aşa ceva! - este von Essen PlatinumClub Sandwich. Aceasta delicatesă cu trei straturi are cel mai fin piept de pui(poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomică a lumii!), şuncă, ouăde prepeliţă şi trufe albe. Se vinde în Cliveden, Berkshireşi costă aproape 200 de dolari. Are 1.182 de calorii şi este pe lista de"trebuie gustat" a fanaticilor gurmanzi din toate ţările.

Pizzade 8.300 euro

Pizzacea mai scumpă din lume poate fi gustată în Italia. Cu toppinguri generoase decaviar şi homar, această pizza are un diametru de 20 cm şi un topping excepţionalîn stare lichidă: coniac Louis XIII Remy Martin. În acest caz nu mai cereţiketchup.

Omletăde 1.000 de dolari

RestaurantulLe Parker Meridien din New Yorkserveşte cea mai scumpă omletă din lume. Preţul de 1.000 de dolari (sau 700 dedolari dacă o faceţi acasă) nu este dat de cele 10 ouă folosite, ci de cele 200g de caviar sevruga şi de un homar întreg.

Îngheţatade 1.000 de dolari

Menţionatăîncă din 2004 în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpă îngheţată dinlume, specialitatea restaurantului Serendipity 3 din Manhattan conţine 5globuri de îngheţată din vanilie de Tahiti, vanilie de Madagascar, foiţe de aurcomestibile de 23 K şi una din cele mai scumpe ciocolate din lume - AmedeiPorceleana.

TrufaAlbă

Ceamai scumpă ciupercă din lume este de departe trufa, dar nu cea neagră, civarietatea ei albă, mult mai rară. Originară din zona Langhe, regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa albă creşte până la12 centimetri în diametru şi poate atinge 500 de grame în greutate. Acestetrufe au un preţ de 2.000 de dolari, adică 4.000 de dolari per kilogram. Însăpreţul lor explodează atunci când sunt vândute la licitaţii. Cea mai scumpăastfel de trufă a fost vândută în decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarulunui cazino din Macao, care a plătit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme detrufă albă.

VitaKobe

Ceamai scumpă carne de vită din lume este obţinută de la specia japoneză Tajima-ushi.Vacile sunt hrănite cu cea mai bună iarbă şi sunt crescute după o tradiţiestrictă în regiunea Kobe(hrănite cu bere şi masate în fiecare zi). Carnea este fragedă, gustoasă şi areo textură deosebită cu firişoare de grăsime distribuite incredibil de uniform,care îi conferă cărnii un aspect marmorat. Deşi există variante americane şibritanice ce sunt vândute ca vită stil Kobe(hrănite cu bere şi masate zilnic), adevărata vită Kobe ajunge la 100 dolari pentru 200 grame decarne macră. Folosită la sashimi, shabu-shabu, teppanyaki, vita de Kobe se deosebeşte de maipuţin reuşitele sale copii şi datorită hranei care este mai bună şi mai scumpădecât cea de pe continentul american.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image